‘Parte a Grupului Rompetrol din 2006, Dyneff continuă tradiţia antreprenorială a companiei de a crea şi oferi clienţilor servicii şi produse inovatoare, de a fi printre principalii actori în segmentul de distribuţie carburanţi în regiunea de sud a Franţei şi un partener strategic pentru reţelele de hypermarketuri. Compania asigură prin activele sale din Franţa şi Spania cadrul necesar dezvoltării KazMunayGas (unicul acţionar al Grupului Rompetrol) în Europa de Vest, susţinând astfel obiectivul KMG de a fi până în 2020 între primele 30 de companii petroliere din lume’, a spus Cătălin Dumitru, director general Dyneff Franţa şi Spania.

Noile staţii de distribuţie reprezintă două concepte diferite, staţia premium Rompetrol, care face parte din reţeaua de benzinării situate pe autostrăzi şi cea sub brand Dyneff specifică zonelor urbane.

Staţia premium Rompetrol, situată la graniţa dintre Franţa şi Spania, a necesitat o investiţie totală de peste opt milioane dolari. Conceptul staţiei face parte din programul de dezvoltare durabilă adoptat de companie, incluzând facilităţi de economisire a energiei şi de protecţie a mediului.

Staţia urbană Dyneff, situată în zona aeroportuară din Montpellier (sudul Franţei), a înglobat o investiţie de 1,17 milioane dolari.

Dyneff ocupă în prezent locul 3 pe piaţa distribuţiei de E85 în Franţa, iar la sfârşitul anului 2012 a atins o cotă de piaţă de 12% la nivel naţional cu 13 staţii de alimentare echipate pentru distribuţia de E85.

În ceea ce priveşte terminalul petrolier din Port la Nouvelle (Marea Mediterană), structura tehnică a acestuia permite importul, stocarea şi comercializarea tuturor tipurilor de carburanţi şi componente bio.

Lucrările au vizat modernizarea şi extinderea facilităţilor existente deţinute de cele două companii, fiind unul din cele mai moderne terminale, cu echipamente şi tehnologii moderne, care deserveşte nave cu volum cuprins între 7.500 şi 35.000 de tone, precum şi camioane. Valoarea totală a investiţiei realizată până acum este de aproximativ 41 milioane dolari, proiectul urmând a fi extins în următorii ani.

Dyneff este cea mai mare companie din regiunea Languedoc – Roussillon şi una din cele mai importante companii din zona de sud a Franţei. Compania livrează în fiecare an aproximativ 2,3 milioane metri cubi de produse petroliere prin cele trei canale majore de distribuţie din Franţa şi Spania – retail (115 staţii), small and medium distribution (9 filiale de vânzări) şi trading şi wholesale. Compania este acţionară la terminalele din Marsilia şi Lyon.

Grupul Rompetrol este deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan ­- KazMunayGas, fiind prezent în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei. Rompetrol este implicat în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport. Rompetrol intenţionează să devină una dintre cele mai importante companii petroliere integrate din Europa, din regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane.

În 2012, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 10,8 miliarde dolari.

SURSA: Agerpres