Noul laborator Romgermed, situat în Şoseaua Vitan Bârzeşti, va efectua examinări histopatologice, diversificandu-se, astfel, gama de analize medicale oferite de laboratoarele grupului medical.

Încă din 2006, Romgermed – cu afaceri de aproape 20 mil. euro în 2011-, s-a concentrat pe ceea ce avea să se dovedească ulterior principalul său avantaj competitiv: preluarea laboratoarelor de pe lângă marile spitale de stat. De menționat că în România sunt în prezent 431 de spitale, dintre care circa 25% au externalizat sau privatizat serviciile de laborator.

În urma procesului de contractare cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), Romgermed a obținut cel mai mare punctaj dintre cei 103 furnizori aflați în relație contractuală cu CASMB, astfel încat plafonul de analize decontate acordat Romgermed pentru 2012 este cel mai mare din București.

Romgermed estimează că, lunar, un număr de aproximativ 8.500 – 9.000 de pacienți asigurați ai CASMB vor putea beneficia de analize decontate, efectuate de către cele 19 laboratoar din reţea. “Analizele decontate sunt acele analize prescrise pe bilete de trimitere standardizate CNAS de catre medicii de familie sau specialisti aflati in relatie contractuala cu CASMB (sau cu alta Casa de Asigurari), pentru care pacientii nu platesc nimic, daca le efectueaza in laboratoarele care primesc un anumit plafon lunar de decontare de la CASMB.”, precizeaza dr. George Manoiu, directorul de dezvoltare al Romgermed

Lista de analize decontate de catre CNAS include un număr de 72 analize uzuale de laborator și 9 examinări histopataologice. “Putem efectua un număr de 486 analize la un standard calitativ extrem de înalt.”, punctează Manoiu.

Grupul Romgermed este controlat de frații Dorian Sam Schwartz (cu 95%) și Filip Florin Schwartz (5%; acesta deține 95% din acțiunile Otter Distribution).