Românii care scapă primii de toate restricţiile

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, a subliniat recent care sunt cele mai recente recomandări în cazul persoanelor complet vaccinate.

De asemenea, acesta arată și care sunt locurile unde riscul de infectare cu noul coronavirus este foarte ridicat.

„Locurile cu risc mare să vă infectați pe voi sau să infectați pe ceilalți sunt locurile prost ventilate de dimensiuni mici, cu multe persoane și în care petreceți mult timp. Un exemplu poate fi un birou, care nu este ventilat corespunzător, nu are geamuri deschise și în care petreceți mult timp fără mască”, a explicat Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, pentru Antena 3.

Pot să petreacă timp în interior fără mască și fără distanță

Tototadă, Cherecheș transmite și care sunt locurile unde riscul de infectare este cel mai scăzut, mulțumită spațiului „bine ventilat, în care sunt puține persoane”.

„Locurile cu risc mic să vă infectați pe voi sau să infectați pe ceilalți, sunt locurile bine ventilate, în care sunt puține persoane și în care petreceți puțin timp. Un exemplu poate fi un parc, orice spațiu exterior sau un spațiu interior, de dimensiuni suficient de mari și bine ventilate în care să petreceți timp cu mască și la distanță”, subliniază acesta.

Potrivit expertului în sănătate publică, persoanele complet vaccinate pot să petreacă timp în interior fără mască și fără distanță deoarece riscul de infectare sau de transmitere a infecției cu noul coronavirus este extrem de mic.

„Noile recomandări ale CDC-ului american (Centers for Disease Control and Prevention) precizează că persoanele complet vaccinate pot să petreacă timp în interior fără mască și fără distanță, împreună cu alte persoane complet vaccinate, riscul de infectare sau de transmitere a infecției fiind extrem de mic”, completează Răzvan Cherecheș.

Sursa foto: Pexels.com