Rafila, anunț extrem de important despre vaccin: Sunt studii serioase. Ce se va întâmpla în viitor

Alexandru Rafila a vorbit miercuri seara, în emisiunea anterior menționată, că, în prezent, imunitatea în România, în ceea ce privește pandemia de coronavirus, este de cel puțin 20%. Acesta a fost întrebat care este motivul pentru care procentul este scăzut.

„Imunitatea prin boală durează între 3 și 6 luni, cu excepția celor care au avut forme grave, unde anticorpii sunt mai mulți. Vaccinarea oferă o protecție, sperăm noi, de 1-2 ani”, spune Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS a mai fost întrebat despre vaccinurile anti-coronavirus, în special de cel produs de către AstraZeneca. Alexandru Rafila a precizat că, în Anglia, 30% din populație s-a vaccinat cu AstraZeneca și nu au existat probleme deosebite.

Vaccinarea ar putea deveni periodică

El a mai spus că există studii serioase care arată că vaccinul a prevenit cazurile grave ale bolii și chiar decesele. Alexandru Rafila a ținut să precizeze că, într-un viitor apropriat, este probabil ca vaccinarea să fie periodică.

„La orice vaccin aveți acces utilizați-l, sunt studii serioase care arată că acest vaccin a prevenit într-o măsură covârșitoare cazurile grave și decesele. În viitor, foarte probabil să fie necesară vaccinarea periodică, nu zic anuală. O imunitate stabilită acum cu siguranță constituie un bun suport pentru revaccinările ulterioare”, a spus medicul.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin