România se află în topul ţărilor cu cel mai bun internet din lume, iar dacă unii au ales o “carieră” de hackeri, alţii au deschis firme de software. Există însă o categorie aparte de antreprenori care au ales un business care produce banii rapid şi se află pe val. Este vorba de videochat.  În București există cele mai mari studiouri de profil din Europa și tinere care obțin recorduri mondiale la încasări.

„Estimăm că numărul persoanelor care fac videochat se apropie de 100.000. Iar ca încasări, pe întreg teritoriul țării, undeva la peste 100 de milioane de euro”, a spus Robert Vanderty, managerul unui studio de videochat.„Cel mai mult am câștigat 25.000 de dolari într-o lună”, a spus Raquelle Diva, model de videochat.

Ce spun psihologii

„Clar e o problemă de valori morale. Când vedem la televizor diverși oameni, să nu le dăm nume acum, care nu știu efectiv să lege două vorbe dar în schimb au mașini cât trei apartamente oarecum trebuie să mă pun și în pielea celor care sunt tineri acum și să înțeleg de unde toate nevoile astea. Se vrea mult prea mult, mult prea repede, nu se pune accentul pe a construi în timp, dar cu fundație sănătoasă. Cu toții vrem să facem bani, asta nu e nicio problemă. OK, dar nu cu orice preț și în timp. E mult mai sănătos atât la nivel financiar cât și la nivel psihologic, emoțional”, a spus psihologul Daniel Ivănescu.

În prezent, România este una dintre ţările UE care oferă puţine şanse de angajare pentru studenţi şi absolvenţii de facultate. Cu o rată a şomajului, în rândul tinerilor, de 20,4%, nu este de mirare că mulţi dintre aceştia apelează la videochat, o modalitate rapidă, dar controversată de a câștiga mulți bani.

SURSA: digi24.ro