România este sub atenționare de vreme rea. Mai multe zone din țară sunt pur și simplu blocate. Viscolul și ninsoarea creează mari probleme.

Iarna a declanșat prăpădul în România

În Bihor, un TIR a ramas înzăpezit si a blocat drumul spre Cluj-Napoca. TIR ul a a blocat circulatia pe DN1, între Oradea si Cluj Napoca. Coloana de masini a depăsit 10 kilometri, informează România TV.

Pe Transalpina, mai multi turisti au rămas blocaţi în zăpadă si au avut nevoie de ajutorul salvatorilor. În Muntii Bucegi 40 de oameni au rămas blocati cu masinile si au chemat drumarii. Viscol este si în judetul Cluj, iar pe Valea Prahovei ninge fără oprire.

La Dealul Negru, în judetul Cluj, ninge fără oprire, iar viscolul spulberă zăpada. Iarnă în toată regula este si pe Valea Prahovei. 20 de mașini în care se aflau 40 de turiști au rămas blocate pe Platoul Padina din Munții Bucegi din cauza stratului gros de gheață care s-a depus pe carosabil. Oamenii au cerut imediat ajutorul, iar echipajele de drumari au împrăștiat material antiderapant.

Pe Transalpina, în apropierea stațiunii Rânca, o familie cu un copil mic a rămas blocată în nămeți. Oamenii au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor. Mașina turiștilor a fost îngropată pur și simplu în zăpadă. Oamenii au fost adăpostiți la o cabană până când echipele de intervenție au reușit să recupereze autoturismul. A nins abundent și în alte zone montane. La Sinaia, la cota 2000, zăpada are peste 20 de centimetri.