Potrivit informațiilor Asociației Pro Infrastructură, noul tronson va fi dat în folosință în această săptămână.

„În 15.07.2020 am vizitat mini-lotul de 5,35 km din #AutostradaA3 de la granița cu Ungaria (Borș-Biharia). Avansul fizic a ajuns la 99%, iar săptămâna viitoare se pare că va fi făcută recepția lucrărilor. Constructorul Trameco execută ultimele retușuri la nodul rutier Biharia, la spațiile de servicii, punctul de sprijin și unele șanțuri și taluzuri”, transmite Asociaţia Pro Infrastructura (API).

Ce tronson va mai fi dat spre folosință

Asociația Pro Infrastructură a menționat că tronsonul M4 Borș-Berettyóújfalu (conexiune cu M35 spre Debrecen) va fi dat în folosință în luna august.

„Pe sectorul următor, Biharia-Chiribiș (28,5 km), același antreprenor general (contractat recent) face expertiza lucrărilor făcute de Bechtel acum 15 ani.

Sperăm să fie gata proiectul tehnic și să se emită autorizația de construire până la finalul anului, astfel încât în primăvara lui 2021 să vedem constructorul în forță în teren.

Mai departe, până la Suplacu de Barcău, încă așteptăm lansarea unei noi licitații după ce în ianuarie 2020 am avut a treia anulare/reziliere din istoria teribil de zbuciumată a celor 26,3 de km de autostradă realizați de Bechtel în proporție de aproximativ 50% încă din 2012!”, se arată în mesajul acestora.

Câte contracte vor fi semnate pentru autostrăzi, drumuri expres sau variante ocolitoare

„Din noiembrie şi până astăzi am constatat că se lucrează pe 220 de km de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare, drumuri naţionale modernizate.

Pentru 90 de km de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare am semnat ordinul de începere a lucrărilor în ultimele nouă luni. Până la sfârşitul anului, vom semna ordine de începere a lucrărilor pentru încă 60 de km de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare.

Din noiembrie 2019 şi până în prezent s-au semnat contracte de proiectare şi/sau execuţie pentru 273 km, iar până la sfârşitul anului vom semna contracte noi pentru încă 420 km de de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare.

(…) În nouă luni de zile de când suntem la guvernare am semnat contracte pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru 600 de km de drum expres, iar până la sfârşitul anului, intenţia noastră este să semnăm contracte pentru încă 650 de kilometri de drum expres”, a spus ministrul transporturilor, Lucian Bode.