România pierde lupta cu COVID! Ambulanțele cu bolnavi stau la rând iar medicii nu găsesc niciun pat liber

În noaptea zilei de sâmbătă, 2 octombrie, mai multe ambulanţe cu bolnavi COVID aşteptau la rând în curtea spitalului pentru ca medicii să găsească un pat liber.

„Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută. Toate unităţile sanitare împreună cu Unităţile şi Compartimentele Primiri Urgenţe au pus la dispoziţie maximul resurselor umane şi financiare, mai puţin Spitalul Militar, care, în nici unul dintre valurile pandemice nu şi-a făcut simţită prezenţa”, a declarat Florin Roşu.

Cum s-a ajuns în această situație?

De asemenea, medicul a subliniat că în această situaţie s-a ajuns din cauza ratei scăzute de vaccinare și a dezinformării.

„Putem să operaţionalizăm oricât de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-COVID în sectii COVID. Rata scăzută a vaccinarii împreună cu dezinformarea populaţiei a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu”, a completat specialistul.

Lupta cu COVID-19 devine din în ce mai grea

Potrivit acestuia, medicii din Iași îşi fac în continuare datoria, chiar dacă lupta cu COVID-19 devine din în ce mai grea. Amintim că, până în ziua de sâmbătă, în judeţul Iaşi s-au înregistrat 49.356 cazuri.

„Unii se odihnesc, din diferite motive: fie că este sfârşit de săptămână, fie că au fluturat un drapel invocând drepturi greşit înţelese. Însă drepturile cadrelor medicale şi ale celor care s-au vaccinat sunt aruncate fără remuşcare la tomberon. Noi suntem aici, făcându-ne datoria în continuare”, a conchis managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Bilanț COVID, 2 octombrie

Amintim că până în ziua de 2 octombrie, pe teritoriul României, au fost înregistrate 1.257.145 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.945 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.127.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea