Proiectul, în valoare de 183.000 de euro, urmează să acopere lacunele existente ce ţin de disponibilitatea, relevanţa, corectitudinea şi actualitatea datelor statistice la nivel regional şi local. Acestea vor ajuta guvernul Republicii Moldova şi partenerii săi de dezvoltare să identifice mai bine zonele dezavantajate ale ţării, să înţeleagă mai profund caracterul problemelor cu care acestea se confruntă şi să măsoare impactul acţiunilor şi politicilor de dezvoltare la nivel local, potrivit unui comunicat al ONU în Moldova.

"România, în calitate de membru UE, are o experienţă vastă de armonizare la standardele europene’, a spus Marius Lazurca, ambasadorul României în Republica Moldova.  ‘Institutul Naţional de Statistică al României este partenerul-cheie în acest proiect, care va oferi asistenţă necesară şi va facilita schimbul de experienţă cu instituţiile specializate din România", a mai declarat diplomatul.

"O analiză complexă şi sistematică, bazată pe date şi cifre, ne ajută să cunoaştem mai bine problemele care există la nivel regional şi local", a spus Nicola Harrington-Buhay, coordonator rezident ONU în Moldova. 

Proiectul "Îmbunătăţirea disponibilităţii şi credibilităţii statisticii regionale pentru factorii de decizie din Republica Moldova’ face parte din Programul Comun al ONU ‘Consolidarea sistemului statistic naţional", implementat de Biroul Naţional de Statistică (BNS) în colaborare cu agenţiile ONU – PNUD, UNICEF, UNFPA, ILO şi UN Women.