Ceea ce este și mai interesant este modul în care au progresat lucrările la această Autostradă, fapt observat de către un utilizator al deja celebrului forum specializat skyscrapercity.com, care a realizat o comparație pas cu pas a unor pasaje de pe autostradă conform clipurilor video publicate pe 17 octombrie și 31 octombrie.Conform datelor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), la începutul lunii septembrie, construcţia acestui tronson de autostradă era finalizat în proporţie de aproximativ 75%. Constructorul – asocierea dintre FCC Construction (Spania) şi Astaldi  (Italia) – , a turat motoarele în ultimele două luni, astfel că finalizarea celor 32,25 km în acest an este posibilă.
Până la începutul lunii octombrie, CNADNR a plătit 262,7 milioane de lei către constructorii FCC Construccion şi Astaldi, valoarea contractului fiind de 482,9 milioane de lei. La începutul lunii octombrie, premierul Emil Boc s-a declarat nemulţumit de întârzierile la termenele de finalizare a lucrărilor la autostrada Arad-Timişoara.  "Nu este admisibil ca acolo unde avem termene fixate să constatăm că, din diverse motive, nu sunt lucrările terminate. (…) Nu negociem termenele de finalizare acolo unde nu sunt argumente. Aşa că o să cer respectarea prevederilor contractuale", a afirmat primul-ministru.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/qNUI0iP9JxM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>