Fondul norvegian Romania Invest, bazat pe achiziţii speculative de locuinţe „la pachet“, a anunţat că îşi extinde activitatea la Başov prin achiziţia a 30 de apartamente în cadrul ansamblului rezidenţial Evocasa Viva (foto), dezvoltat de Adama.

Achiziţia de la începutul acestui an face parte din strategia companiei de extindere în afara Bucureştiului, pentru care are rezervat un buget de 40 mil. euro, numai pentru acest an. Proiectul din Braşov va include peste 500 de unităţi, prima fază urmând a fi livrată pe piaţă în acest an.

„Momentan am cumpărat la Braşov, dar avem oferte şi din alte zone. Vom vedea ce vom putea găsi tentant, pentru că trebuie să fim foarte atenţi. Piaţa nu permite nicio greşeală şi noi nu avem de gând să facem vreuna“, a declarat Nimrod Zvik, directorul de marketing al companiei.

Romania Invest analizează în acest moment mai multe ansambluri rezidenţiale aflate în construcţie în Cluj-Napoca, Ploieşti, Bacău şi Iaşi.

Fondul norvegian deţine, în acest moment, circa 750 de apartamente în şapte proiecte rezidenţiale din  Capitală şi alte 30 în Braşov, preţurile acestora începând de la circa 50.000 euro.