Într-o primă fază, Kasper va construi în cadrul proiectului denumit Coresi Avantgarden un lot de 150 de apartamente. Lucrările de construcţie vor începe în perioada martie-aprilie 2016. Ambii parteneri va acţiona ca finanţatori, iar firma Danielei Kasper, Avantgarden Immo Invest, ca dezvoltator. Costul întregului complex rezidenţial a fost estimat la 100 mil. euro.

„Începând cu cel de-al doilea an, ritmul anual se va dubla sau tripla, în funcție de capacitatea de absorbție a pieței”, a declarat Tatian Diaconu, CEO-ul Immochan România.

Complexul va include trei tipuri de locuințe: de tip studio, apartamente de două și trei camere.

În aprilie 2012, grupul Auchan a plătit circa 25 mil. euro fondului de investiţii Centtera Capital Partners pentru achiziţia fostei fabrici Tractorul. Pe o parte din cele 100 de hectare de teren ale fostei platforme industriale, compania a început anul trecut dezvoltarea centrului comercial Coresi Shopping Resort. Proiectul a fost inaugurat în primăvara acestui an în urma unei investiţii de circa 60 mil. euro, sumă care include şi preţul terenului aferent construcţiei, care are o pondere de 12-15% în costul total.

Construit în jurul lanuţului de hipermarketuri Auchan, holdingul francez a ajuns să cuprindă peste 60 de branduri cu renume internaţional care îi permit să îşi autofinanţeze lucrările de extindere. În România, grupul este prezent cu patru branduri: Auchan, Decathlon, Leroy Merlin şi Immochan. Grupul este controlat de familia Mulliez, cea mai bogată familie din Franţa, cu o avere estimată anul trecut la 37,8 mld. euro de revista franceză Capital.

Cine este Daniela Kasper

Daniela-Cristina Kasper, cetăţean german, născută în Braşov, este o surpriză plăcută pe o piaţă dominată de figuri masculine. Ea şi-a început afacerile imobiliare în parteneriat cu Simon Maurer, alături de care a realizat proiectul Avantgarden 1 din Braşov şi a început Avantgarden 2. În februarie 2011, când Kasper a decis să meargă pe cont propriu, ea a preluat administrarea Avantgarden 2, iar Simon Maurer a început dezvoltarea Avantgarden 3.  A reuşit să finalizeze şi să vândă integral cele opt blocuri cu 450 de apartamente din Avantgarden 2 şi a început, la sfârşitul anului 2013, construcţia unui nou ansamblu rezidenţial vizavi de mallul Coresi. Până în 2018, antreprenoarea şi-a propus să construiască pe terenul de circa 4 ha nouă blocuri cu cinci etaje, plus penthouse, care vor pune pe piaţă circa 500 de unităţi locative, o investiţie de 15 mil. euro.  „După criza imobiliară, băncile au refuzat finanţarea proiectelor imobiliare. În acest context, am găsit variante de finanţare combinate, constând, în mare parte, din resurse proprii şi o parte din resursele clienţilor cu potenţial financiar, care s-au materializat într-un preţ de achiziţie foarte avantajos. Acest segment de clienţi este totuşi redus pe piaţă, deoarece majoritatea clienţilor achiziţionează prin credite bancare, prin programul «Prima Casă». Ceea ce înseamnă plata imobilului după finalizare“, spunea Daniela Kasper anul trecut, într-un comentariu acordat Capital.

CITIŢI ŞI Regii locuinţelor din provincie