Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Buzău, că România se confruntă în acest moment cu trei crize – epidemia de coronavirus, criza bugetar-fiscală şi criza migranţilor de la frontierele Greciei şi Bulgariei, iar în aceste condiţii PNL şi PSD ţin ţara şi într-o a patra criză, cea a guvernării, potrivit Agerpres.

„Este ca şi când ai avea trei furtuni, trei uragane în acelaşi timp, pe de o parte este epidemia de coronavirus, care nu cred că se încheie foarte rapid şi cred că este o criză care trebuie tratată 24 de ore din 24, cu maximă atenţie. Avem o altă criză, o criză bugetară şi fiscală, Comisia Europeană a început împotriva României procedura de deficit excesiv, nu sunt bani decât până în septembrie, nu vor să dea alocaţiile, pensiile şi lucrurile vor merge din ce în ce mai rău, pe lunile ianuarie şi februarie încasările sunt mai mici, nu se dă TVA-ul înapoi firmelor private. O altă criză care nu ţine de România, dar care să sperăm că nu ne va afecta, criza migranţilor care a reizbucnit, este în acest moment un focar la graniţa vecinului nostru Bulgaria şi a Greciei”, a afirmat preşedintele Pro România.

„Jucăm un teatru de doi bani, ieftin, cu PSD şi PNL în roluri principale”

Ponta mai spune și că în astfel de condiţii orice ţară normală îşi pune „un guvern puternic, stabil, profesionist”.

„Noi nefiind normali la cap, mai facem o a patra criză, ne jucăm un teatru de doi bani, ieftin, cu PSD şi PNL în roluri principale. Unii se fac că vor să guverneze, ceilalţi se fac că nu-i lasă şi uite aşa 100 de zile de acum încolo nu avem guvern, că stă bine PNL-ul în sondaje, că PSD-ul nu vrea să se bată că au afacerile lor”, a adăugat Ponta.

Liderul Pro România a mai spus că dacă PNL şi PSD cred că acest joc îi avantajează, se poate spune cu siguranţă că îi dezavantajează pe toţi ceilalţi români.