Pentru jucătoarele Gabriela Ruse, Irina Bara și Jaqueline Cristian este prima prezență la Fed Cup. Gabriela Ruse se aştepta să debuteze cu dreptul în echipa României: „Mă aşteptam să încep eu prima, aşa se întâmplă de obicei. Chiar le-am spus fetelor asta, eram 100% că voi deschide întâlnirea cu Rusia. Mă bucur foarte mult să fiu aici, mă simt foarte bine şi sper să aduc victoria”, a spus Gabriela Ruse, înainte partidei cu Alexandrova, potrivit digisport.ro.

“Doar ce am aterizat la Cluj pentru Fed Cup! Deşi mi-ar fi plăcut să fiu pe teren alături de colegele mele, astăzi le voi susţine din afara terenului! Am încredere în ele că vom obţine un rezultat foarte bun”, a scris Buzărnescu pe Facebook.

Programul complet

Vineri

16:00: Gabriela Ruse -Ekaterina Alexandrova
18:00: Ana Bogdan- Veronika Kudermetova

Sâmbătă

14:00: Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova
16:00: Gabriela Ruse – Veronika Kudermetova
18:00: Irina Bara/ Raluca Olaru- Anna Blinkova/ Anna Kalinskaia

Câştigătoarea duelului România – Rusia se va califica în turneul final al Fed Cup, care va avea loc în perioada 14-19 aprilie, la Budapesta, şi la care vor participa 12 echipe. Fed Cup se dispută în premieră în acest an într-un nou format.

România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu echipele URSS, ambele pierdute: la Melbourne, în 1978 (0-3), în sferturile Grupei Mondiale și la Praga, în 1986, în turul al doilea al Grupei Mondiale.