După Simona Halep și Sorana Cîrstea, Irina Begu și Monica Niculescu au anunțat că nu mai vin la Fed Cup.

„La Fed Cup n-o să fiu. L-am anunțat pe domnul Segărceanu din decembrie că nu voi juca. În momentul de față, prioritatea mea este să mă calific la Olimpiadă. Am șase luni la dispoziție ca să fac asta, iar clasamentul nu e în favoarea mea în acest moment; mai am și câteva puncte de apărat în perioada următoare, și în aceste condiții, îmi va fi greu să joc Fed Cup.

Practic, de cinci ani am jucat an de an Fed Cup, de două ori pe an, însă în momentul de față va trebui să calculez mai bine și să iau o decizie cât mai înțeleaptă”, a spus Irina Begu, conform digisport.ro.

Monica Niculescu declară că nu s-a gândit la Fed Cup, dar din cauza accidentărilor oricum nu se simte pregătită.

„La Fed Cup nu m-am gândit, dar la câte accidentări am avut și la cât de pregătită sunt eu acum, cred că sunt alte fete mai bine clasate și mai bine pregătite decât mine ca să participe. Așa cred eu.

Totuși, avem fete mai bune, mai bine fizic, care ar putea să facă o treabă mai bună. Eu am avut prea multe accidentări. Încă nu sunt pregătită. Eu cred că fetele astea sunt mai bune acum”, a spus și Niculescu.

Astfel, echipa de Fed Cup a României ce va lupta cu Rusia ar putea fi compusă din Ana Bogdan, Patricia Țig, Gabriela Ruse, Irina Bara și Jaqueline Cristian.