Decizia Soranei Cîrstea

Sorana Cîrstea nu are de gând să revină vreodată în echipa de FED Cup a României. Aceasta a fost categorică atunci când a fost întrebată despre această variantă. De asemenea, răspunsul ei lasă de înţeles că a fost contactată şi de cei de la FR Tenis, care au dorit să vadă dacă este disponibilă, potrivit digisport.ro

Australian Open 2020

Sorana Cîrstea a început fabulos Australian Open 2020. Aceasta a obținut o victorie împotriva Barborei Strycova, cu un scor 6-2, 7-6. În turul II, noul oponent al Soranei Cîrstea va fi Cori Gauff, 15 ani, locul 67 WTA. Cori Gauff este noua senzaţie a tenisului feminin. Printre victoriile importante ale lui Gauff, se numără cea obținută contra jucătoarei Venus Williams.

Ce a transmis Sorana

„Nu! E o decizie venită pe o bază. Am jucat foarte mulți ani pentru România și am dat tot ce am avut mai bun. Acum vreau să las locul celor care sunt pregătite să ajute România mai departe. Am fost întrebată, dar am gândit bine când am luat decizia și nu mă mai întorc”, a declarat Sorana pentru Prosport.

Cât a alocat primăria din Cluj-Napoca pentru meciul dintre  România și Rusia

Primăria din Cluj-Napoca a alocat 475.000 de lei, (101.000 euro), pentru organizarea meciului de tenis dintre România și Rusia, contând pentru play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, în perioada 7-8 februarie, conform sursei menționate.

Dacă va învinge Rusia, echipa României va fi printre cele 12 formaţii calificate la turneul final de la Budapesta. Competiţia echipelor naţionale din tenisul feminin se va disputa din 2020 după un nou format.

Fed Cup va avea parte de un turneu final, la care vor participa 12 echipe, găzduit timp de trei ani, 2020, 2021 şi 2022 la Budapesta.

Fed Cup Finals se va disputa în Laszlo Papp Arena din Budapesta, pe zgură, iar prima ediţie va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020. Cele 12 „finaliste” se vor lupta pentru premii totale în valoare de 18 milioane de dolari: 12 vor merge la jucătoare, iar şase la federaţiile naţionale.