Biologul Constantin Munteanu consideră că România este considerată una dintre elitele mondiale în domeniul balneologiei. Cercetătorul de la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București susține că acest lucru se datorează atât resurselor naturale terapeutice abundente, cât și cercetării avansate în acest domeniu.

Constantin Munteanu a precizat că România ocupă un loc de frunte în domeniul balneologiei. El susține ferm acest lucru, având argumente solide în acest sens.

România este pe primul loc din punct de vedere balnear

În primul rând, spune el, România dispune de o paletă bogată și variată de resurse naturale terapeutice. Din acest motiv, biologul este de părere că țara noastră este pe primul loc din punct de vedere balnear.

”Eu consider că România este pe primul loc din punct de vedere balnear şi susţin cu foarte mare tărie acest lucru şi am argumente mai mult decât convingătoare din punctul acesta de vedere. Pe de o parte, paleta de resurse naturale terapeutice de care România dispune este una nu doar bogată, ci şi foarte diversă”, a comentat acesta.

Biologul Constantin Munteanu susține că cercetările se situează la un nivel înalt

Conform lui Constantin Munteanu, pe lângă aceasta, cercetările desfășurate în țară se situează la un nivel înalt. Acest fapt este confirmat de participarea și prezentarea la congrese internaționale. El a subliniat importanța numărului de lucrări, de prezentare şi de conţinut care califică poziția de top ocupată de țara noastră.

„Pe de altă parte, cercetările care se fac în România să ştiţi că sunt de cel mai înalt nivel şi, de fiecare dată, în congresele la care participăm, vedem că suntem în top. Avem şi ca număr de lucrări, dar şi ca nivel de prezentare şi ca şi conţinut a ceea ce prezentăm, suntem, din punctul acesta de vedere, în elita balneologiei mondiale”, a comentat acesta.

Argumentele aduse în sprijinul ideii că țara noastră se situează în elita mondială a balneologiei

Constantin Munteanu consideră că România se află în elita mondială a balneologiei, iar un argument puternic în acest sens este organizarea în 2016 a Congresului Mondial de Balneologie. Acest eveniment a demonstrat valoarea țării în acest domeniu. Conform biologului, la manifestare au fost prezenţi peste 500 de participanţi din 20 de ţări participante.

„Încă un argument pentru care pot să spun că România este pe primul loc: am avut în 2016 Congresul Mondial de Balneologie la Palatul Parlamentului, la care au fost prezenţi peste 500 de participanţi, 20 de ţări participante şi unde lucrurile au arătat din plin valoarea pe care România o are din punct de vedere balnear”, a punctat biologul la Medika Tv.

Specialiștii în domeniu consideră că România dispune de o bogată varietate de resurse naturale cu efecte terapeutice semnificative. Printre acestea sunt nămolul sapropelic și apele minerale sulfuroase. Ele sunt recunoscute pentru beneficiile lor remarcabile asupra organismului.

Pe lângă resursele naturale, eforturile noastre în domeniul cercetării în balneologie sunt semnificative. La nivel național, avem proiecte de cercetare moderne, derulate prin colaborarea între specialiști din diverse domenii.