Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Daniel Constantin, joi, la deschiderea Târgului pentru Fermieri şi Industrie Alimentară- AGRALIM şi a Festivalului Naturii, care se desfăşoară în incinta Centrului Expoziţional Moldova, din Iaş, în perioada 27 -30 septembrie a.c. „Aş vrea să vă fac un anunţ şi am vrut să fac acest lucru aici la Iaşi, pentru că suntem mai aproape de Republica Moldova. Ieri, în Şedinţa de Guvern a fost aprobat un memorandum prin care Statul Român, la solicitarea colegilor noştri din Ministerul Agriculturii din Republica Moldova, este pregătit să doneze o cantitate de 110 tone de sămânţă certificată de grâu. Seceta, aşa cum ştiţi, nu a afectat numai România în această perioadă. Este o problemă care a afectat agricultura la nivel mondial.”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

De asemenea, ministrul Daniel Constantin a precizat că a avut o discuţie cu omologul său din Republica Moldova, Vasile Bumacov, zilele trecute, şi acesta din urmă şi-a exprimat îngrijorarea pentru de cultura anului viitor, întrucât există o lipsă puternică de sămânţă de grâu certificată, pe piaţa din Republica Moldova.
„Am avut o discuţie cu domnul ministru Vasile Bumacov, care şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de cultura anului viitor. Am făcut eforturi şi vreau să le mulţumesc şi partenerilor agenţi economici care au dorit să facă aceste donaţii către Republica Moldova. Ieri, aşa cum vă spuneam, am aprobat memorandumul, suntem pregătiţi în măsura în care Ministerul Transporturilor ne pune la dispoziţie, chiar de mâine, mijloacele de transport, să livrăm această sămânţă către colegi, către agricultura din Republica Moldova”, a mai adăugat ministrul Daniel Constantin.