România are o şansă unică, consideră comisarul european pentru Piaţă Internă şi Digitală, Thierry Breton. El a vorbit despre modul în care Europa a pierdut războiul datelor personale, dar poate câştiga o altă luptă importantă: revoluţia industrială digitală. Breton a dat şi România ca exemplu printre ţările ce se pot remarca.

Comisarul european se referea la companiile digitale europene care nu au putut depăşi marile companii din China sau SUA în ceea ce priveşte colectarea datelor personale, însă sunt în măsură să câştige războiul datelor industriale, transmite Reuters.

“Intrăm într-o nouă epocă. Bătălia pentru datele industriale începe acum, iar principalul front de luptă va fi Europa”, a spus Thierry la o conferinţă în Munchen.

Care este planul pus la cale de comisarul Thierry Breton

Noul front de luptă pentru supremaţia digitală va fi generat de volumele mari de date, plecând de la modul în care fiecare cetăţean european îşi conduce maşina până la cât timp au nevoie diferiţi roboţi să-şi îndeplinească activităţile. Colectarea, gestionarea şi analiza datelor pentru fabrici, transporturi, energie şi asistenţă medicală va deveni crucială.

Comisia Europeană este în prezent îngrijorată de dominaţia companiilor tehnogice din Statele Unite şi China, precum Google, Amazon sau Huawei, şi încearcă să ia toate măsurile posibile pentru a-şi proteja afacerile. Planul pus la cale de comisarul Thierry Breton se va axa pe trei direcţii principale: reglementări mai severe, investiţii în infrastructură şi alte strategii specifice, scrie stiripesurse.ro.