România, campioană europeană la gimnastică ritmică pentru junioare

România a obținut o performanță istorică miercuri, la Budapesta, câștigând titlul de campioană europeană la gimnastică ritmică la junioare pe echipe. Câștigarea titlului de campioană europeană de junioare pe echipe la gimnastică ritmică este încă o dovadă a talentului sportivelor noastre.

Echipa formată din Amalia Lică și Lisa Garac au devansat Israelul și Azerbaidjanul în clasamentul final. Astfel, Amalia Lică și Lisa Garac au obținut 125,100 puncte, clasând România pe primul loc.

În acest timp, Israel (Meital Maayan Sumkin, Alona Tal Franco) a obținut 123,750 puncte, ocupând locul doi, iar Azerbaidjan (Șams Agahuseinova, Ilaha Bahadirova, Fidan Gurbanli, Govhar Ibrahimova) a totalizat 117,400 puncte, situându-se pe locul trei.

România va fi reprezentată în toate finalele pe obiecte la Campionatele Europene de junioare, după ce sportivele noastre au obținut punctaje remarcabile în calificări.

Amalia Lică:

  • Cerc: Cea mai mare notă din calificări, 32,650 puncte.
  • Măciuci: A doua notă, 31,000 puncte.
  • Panglică: A doua notă, 31,700 puncte.

Lisa Garac:

  • Minge: A patra notă, 29,750 puncte.

La senioare ne-am clasat pe locul patru

Amintim că, la începutul lunii mai, echipa României s-a clasat pe locul al patrulea la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică pentru senioare de la Rimini (Italia).

România (Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă) a acumulat 156,397, ceva mai puţin decât în calificări (158,798), pe care le-a încheiat tot pe locul al patrulea.

Podiumul a fost şi el identic ca în calificări, cu Italia pe primul loc, cu 164,162 puncte, urmată de Marea Britanie (162,162) şi de Franţa (158,796).

În finalele pe aparate la junioare, la bârnă, Anamaria Mihăescu s-a clasat pe locul al şaselea, cu 11,566 puncte, iar Alexia Blănaru a fost a opta, cu 10,566. La sărituri, Mihăescu a terminat pe locul opt, cu o medie de 12,566 puncte.

România a încheiat Europenele feminine de la Rimini cu două medalii, ambele de argint şi cucerite de Sabrina Maneca Voinea, la bârnă şi sol.