Un Rolls Royce decapotabil care a apartinut fostului dictator irakian Saddam Hussein este in prezent de vanzare pe eBay. Masina, un model Corniche maroniu din anii 80, are un pret de pornire de 368.000 de dolari.

 

Hussein a fost condamnat la moarte si spanzurat in 30 decembrie 2006, langa Bagdad, acuzat de crime impotriva musulmanilor siiti in 1982.

 

Atat Saddam cat si fii sai, in special Uday, erau mari amatori de masini de lux, europene si americane. In garajul dictatorului au fost gasite masini „exotice”, cum ar fi Cadillac-uri retro sau decapotabile Packard din epoca Prohibitiei din SUA.

 

Cele mai valoroase masini aufost distruse in timpul invaziei americane din 2003, cand masinile au fost folosite pentru a bloca intrarile de la complexul rezidential al lui Hussein.

 

Rolls Royce-ul in cauza a fost gasit intr-un subsol, de catre soldatii americani. Masinii ii lipseste instaltia audio, care a fost „subtilizata”, insa cel care cumpara Corniche-ul va primi un sistem hi-fi nou-nout si un document care atesta ca masini a apartinut intr-adevar dictatorului.

 

Sursa: dailytelegraph