Edipresse A.S. România este tot o companie elvețiană și una dintre cele mai mari edituri specializate în publicarea de reviste din România, cu un portofoliu bogat în publicații pentru femei: Elle, Avantaje, Look!, Psychologies, Întâmplări adevărate, Povestea mea.
De altfel, și Ringier editează mai multe publicatii pentru femei, cum ar fi Unica, Libertatea pentru Femei, Lumea Femeilor, Bravo Girl și Bolero. „Ne extindem portofoliul pe segmentul adresat femeilor, pentru că aceasta este o zonă importantă, care aduce destul de multă publicitate”, a precizat pentru „Capital” directorul Ringier România, Mihnea Vasiliu. Ringier a preluat deja o parte din titlurile editate de Edipresse A.S., respectiv revista Joy în octombrie 2010 și revista Autobild în februarie anul acesta.
Potrivit lui Vasiliu, departamentele editoriale ale Edipresse nu vor fi modificate, iar departamentele de marketing și publicitate vor fi integrate în structura de marketing generală a Ringier România. La departamentele de Resurse Umane, Financiar și IT, lucrurile ar putea sta altfel. „Sunt posibile schimbări în departamentele de suport, dacă acestea se vor dubla cu structurile noastre deja existente”, a spus Vasiliu.
Preluarea Edipresse A.S. România de către Ringier România S.R.L. va deveni efectivă în momentul obţinerii aprobărilor necesare emise de Consiliul Concurenţei din România. „Decizia va veni în aproximativ trei luni”, crede Mihnea Vasiliu, timp în care nu se poate face nimic, nici măcar mutarea în sediul Ringier. Potrivit lui, nu vor fi create noi divizii odată cu integrarea noilor publicații în portofoliul Ringier.
Ringier este o companie media elveţiană cu sediul la Zürich, fondată în 1833, cu investiţii în print, staţii de radio şi producţii de televiziune. Din portofoliul său fac parte, de asemenea, numeroase platforme web şi de telefonie mobilă, precum şi tipografii. Grupul elvetian Edipresse  publică peste 180 de publicații și site-uri în 20 de țări și teritorii și are peste 3.500 de angajați și a intrat în România în anul 1998. În 2004, Edipresse a achiziționat 60% din pachetul de acțiuni al Romanian Publishing Group, restul de 40% fiind deținut de Axel Springer.