Din păcate, se pare că şi ancheta FBI în cazul Caracal bate pasul pe loc. Surse judiciare au declarat că oasele trimise în Statele Unite pentru analiză sunt prea deteriorate pentru a mai putea fi stabilit ADN-ul mitocondrial. Astfel, anchetatori americani nu pot stabili nici ei în mod clar moartea Luizei, deşi Gheorghe Dincă susţine că ar fi omorât-o pe fată, iar rămăşitele, printre care se află şi bucăţi de oase, i le-ar fi aruncat într-o lizieră din apropierea casei sale din Caracal, potrivit romaniatv.net.

Oamenii legii au mers la locul indicat de Gheorghe Dincă şi au găsit acolo mai multe resturi care sunt de natură umană. Potrivit unui raport INML, osemintele descoperite aparţin unei tiner cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani. Medicii legişti au precizat clar că fragmentele provin de la o altă persoană decât Alexandra Măceşanu, dar nu au putut determina dacă ele aparţin sau nu Luizei Melencu.

Pentru a se stabili clar ADN-ul oaselor găsite lângă Caracal, în locul indicat de presupusul criminal, s-a luat decizia trimiterii acestora, împreună cu probele prelevate de la mama Luizei Melencu, în Statele Unite, pentru a putea fi analizate de către experţii FBI.