Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, alături de directorul general CNAIR, Narcis Neaga, au verificat, în cursul zilei de marţi, stadiul lucrărilor la Autostrada Brașov – Oradea, sectorul Iernut – Chețani și sectorul Chețani – Câmpia Turzii.

Potrivit comunicatului remis pe adresa redacţiei, în cazul sectorului Iernut – Chețani, în lungime de 17,9 km, antreprenorul reprezentat de asocierea ASTALDI SPA – MAX BOEGL ROMANIA SRL – ASTALROM SA – CONSITRANS SRL, „s-a mobilizat corespunzător”, având un stadiu fizic al lucrărilor de peste 64%. Termenul asumat de către antreprenor pentru finalizarea acestui sector de autostradă este decembrie 2019.

În comparaţie, în cazul sectorului Chețani – Câmpia Turzii, în lungime de 15,691 km, antreprenorul reprezentat de asocierea SC STRACO GRUP SRL –SC SPECIALIST CONSULTING SRL – SC TOTAL ROAD SRL, stadiul fizic al lucrărilor este de 22,73%.

„Am vizitat tronsonul Iernut-Chețani. Constructorul este în termen, este mobilizat. Am văzut că se lucrează intens la grinzile podurilor. Termenele vor fi respectate. Acest tronson va fi dat circulației la sfârșitul anului 2019, totul decurge conform graficului. La cel de-al doilea lot pe care l-am vizitat pot să spun că sunt profund nemulțumit de modul în care s-a mobilizat constructorul. Mâine va veni la domnul director general CNAIR, Narcis Neaga antreprenorul de pe Chețani-Câmpia Turzii pentru a avea o discuție foarte aplicată. A avansat față de ultima vizită, dar mobilizarea pe care o văd în șantier este nesatisfăcătoare(…) Nu voi tolera un astfel de comportament în condițiile în care ministerul este un partener onest în relația cu constructorii”, a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.