Un proiect de lege iniţiat de parlamentarii PSD Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea a trecut, luni, de Senat, prin adoptare tacită. 

Exact, acest proiect mărește pensiile speciale ale funcționarilor parlamentari. 

„PSD vrea creșterea pensiilor speciale pe furiș.

Senatul a adoptat ieri, tacit, un proiect legislativ inițiat de PSD. Ce face acest proiect? Mărește pensiile speciale ale funcționarilor parlamentari. De ce tocmai funcționari parlamentari? Pentru că „cine împarte parte își face”.

Practic, #partidulSocialDemocrat ne confirmă că, pentru ei, nu toți românii sunt egali. Cei care sunt mai apropiați de centrii de putere și care le acceptă abuzurile mai mult, vor fi recompensați cu privilegii.

Știți care e culmea? Că inițiatorii acestui proiect sunt printre cei care au votat împotriva creșterii alocațiilor la copii, pe motiv că nu sunt bani.

Funcționarii publici care vor primi aceste pensii speciale mărite le vor mulțumi celor de la #PSD pentru acest cadou. Dar nu lor ar trebui să le mulțumească. Ci nouă, românilor care muncesc și plătesc printre cele mai mari taxe și impozite pe muncă din Europa de est”, explică Grigore Gheorghe, un oficial PNL. Grigore Gheorghe este primar PNL în Gaești, județul Dâmbovița.

Este vorba de o măsură prin care pensia specială a funcţionarului public parlamentar se actualizează cu majorarea salariului de bază. 

„Pentru beneficiarii pensiei de serviciu stabilite în temeiul art 73.1 din Legea nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, calculată până la intrarea în vigoare a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 59/2007 privind modificarea şi completarea unor acte din domeniul pensiilor de serviciu, pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică, în procent stabilit prin acte normative”, prevede completarea adusă articolului 73 din Legea nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar. 

Această măsură este valabilă şi pentru persoanele care beneficiază de pensia de serviciu actualizată în temeiul unei hotărâri judecătoreşti. 

Decizia finală va fi luată de Camera Deputaţilor. 

Te-ar putea interesa și: