Într-o conversație cu realizatorii emisiunii „Bună, România”, Florea a precizat că fiica sa, Adina Florea, va încerca să rezolve problemele din DNA și că, mai mult, chiar dacă președintele României, Klaus Iohannis, nu a avut până acum probleme cu Direcția Națională Anticorupție, el s-ar putea să aibă în viitor.

Bugetul.ro i-a cercetat declarațiile de avere ale lui Dumitru Florea din ultimii ani și a depistat că acesta are o pensie fabuloasă sau, mai bine spus, avea la un moment dat.

Mai precis, în 2016, consilierul PSD declara că are o pensie anuală de 720.000 de lei, în timp ce soția sa avea una de 170.000 de lei – circa 14.166 de lei pe lună.

Așadar, potrivit documentului, Florea avea o pensie de 60.000 de lei pe lună.

Un an mai târziu, în 2017, nu a mai completat acest câmp. Surpriza apare în declarația de avere din luna mai a acestui an, când pensia lui Dumitru Florea a scăzut la 60.000 de lei pe an, iar a soției sale, la 15.000 de lei.

Mai multe neclarități apar și în ceea ce privește proprietăților deținute de tatăl Adinei Florei, procurorul propus de către Tudorel Toader la șefia DNA. Dumitru Florea nu a precizat foarte clar câte terenuri deține.


Te-ar putea interesa și: