Vânzătorii de kebab din oraşul german Weimar, din estul ţării, au la dispoziţie câteva zile pentru a-şi schimba firmele şi meniurile în care apare această denumire, cu numele oficial al acestei mâncări: carne rotisată.

Printr-un ordin al statului federal vechi de 21 de ani, comercianţii trebuie să renunţe la această denumire care nu ar reflecta modul în care este preparat produsul.

Iar de aici a pornit o întreagă polemică. Măsura îi pune în dificultate pe micii comercianţi, care trebuie să cheltuiască bani în plus. Iar părerile clienţilor sunt de partea vânzătorilor de kebab, mai ales că s-ar putea şi ei să plătească mai mult pentru o porţie de mâncare, informează stirileprotv.ro.

”Totul este cu carne. Cum ar trebui să îi spunem? Pastă de carne pe ţepuşă, la rotisor? E un nonsens. Prin urmare, trebuie să schimbăm întregul meniu expus şi acest lucru nu este deloc uşor. Costă bani”, a declarat un comerciant.

Mai ales că fiecare magazin în care se vinde produsul oriental ar trebui să cheltuiască peste trei mii de euro pentru schimbarea numelui.

De cealaltă parte, însă, există și opinii care aplaudă măsura:

”Nu credem că este o exagerare pentru că am descoperit deja că în doner kebab se combină carnea de calitate slabă. Au fost probleme de igienă. Au existat cazuri în care aroma a fost adăugată. Sunt tot felul de lucruri care nu ar trebui amestecate în kebab”, a declarat un reprezentant al Asociației Consumatorilor.