CRISTIAN CONSTANTINESCU NU A PRIMIT AVIZUL COMISIILOR PENTRU ŞEFIA CSA

Candidatul PDL pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Cristian Constantinescu, nu a primit avizul comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe din cele două Camere. Pentru numirea lui Constantinescu au fost 14 voturi „pentru” şi 25 „împotrivă”. Candidatul PDL pentru poziţia de membru şi vicepreşedinte al CSA, Constantin Buzoianu, a primt 32 de voturi favorabile un număr de cinci parlamentari au votat împotrivă. Propunerea PSD pentru poziţiile de membru şi vicepreşedinte, Tudor Baltă, a fost validată cu 37 de voturi „pentru” şi două „împotrivă”. Doru Claudian Frunzulică, propus de UNPR, a primit votul a 36 de parlamentari, în timp ce trei s-au opus. El a fost nominalizat pentru poziţia de membru în Comisie, scrie adevarul.ro

RECOLTA DE RAPIŢĂ DE ANUL VIITOR ESTE SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII DIN CAUZA SECETEI

Seceta prelungită din această toamnă va mări costurile agricultorilor pentru înfiinţarea culturilor de anul viitor, ar putea duce la scăderea următoarei recolte, dar şi pune sub semnul întrebării întreaga producţie de rapiţă din 2012. „Pământul este uscat şi din această cauză costurile îmi vor creşte cu circa 10%, nu pot să dau o cifră exactă, dar estimez o creştere de aproximativ 1-2 milioane de euro. Trebuie să folosim mai multă motorină pentru că utilajele trebuie să treacă de mai multe ori prin acelaşi loc”, spune Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai mari producători agricoli de pe piaţa locală, care a avut afaceri anul trecut de 166,6 milioane de euro, scrie zf.ro.

TRIBUNALUL TIMIŞ A ANULAT AJUTORUL DE STAT ACORDAT WIZZ AIR

Acordarea de către Aeroportul Timişoara a unui discount de până la 85 la sută din tarifele practicate nu poate fi justificată din punct de vedere economic
„Acţionând în condiţii economice identice, un investitor privat nu ar fi acordat un astfel de discount”
Şi Comisia Europeană a apreciat  că tarifele preferenţiale reprezintă ajutor de stat, care poate prejudicia „semnificativ şi ireparabil” concurentul Carpatai, arată Curierul Național.

LĂZĂROIU EXPLICĂ DE CE NU A CONTESTAT DECIZIA CE ÎN CAZUL SPANIA: „N-AM FI AVUT ŞANSE SĂ CÂŞTIGĂM”

Sebastian Lăzăroiu a explicat de ce nu a contestat decizia CE privind restricţiile pe piaţa muncii din Spania, spunând că nu ar fi fost şanse de reuşită, un punct câştigat fiind supravegherea Spaniei de către CE.

În opinia fostului ministru al Muncii, „episodul cu Spania” a fost o situaţie de criză, în care ministerul a încercat să se implice repede şi raţional şi în beneficiul românilor care ar fi fost afectaţi de decizia Spaniei de-a reintroduce restricţiile pe piaţa muncii, scrie gandul.info.