„Investigaţia Senatului american în privinţa programelor de interogare după 11 Septembrie arată faptul că tehnicile mult-disputate ale Agenției nu au fost eficiente și au fost mult mai brutale decât a lăsat să se înțeleagă CIA.”, mai scrie Wall Street Journal.

„Raportul Senatului respinge vânătoarea lui Bin Laden”, citim în publicaţia The New York Times.

„Cu luni inainte de opera’iunea care a dus la uciderea lui Osama bin Laden în 2011, Agenția Centrală de Informații a pregătit în secret un plan de relații publice care să sublinieze faptul că informațiile culese de la programul său de interogare a jucat un rol decisiv în vânătoarea teroristului numărul 1. Dar raportul dat publicităţii ieri în Senatul american îl devoalează.”

„Organizaţiile pentru Respectarea Drepturilor Omului cer ca cei responsabili pentru tortură să fie judecaţi”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Amnesty International, Human Rights Watch şi alte organizaţii pentru apărarea drepturilor civile spun că în urma raportului Senatului american privind tortura CIA, ar trebui să urmeze anchete judiciare.”

„Era OPEC s-a încheiat”, scrie portalul de ştiri american Business Insider. „În vârstă de 54 de ani, Organziaţia există încă pe hârtie, dar nu este clar dacă aceasta exercită o influență ca un cartel, dincolo de dorințele unui membru: Arabia Saudită.”

„Fostul ostatic Serge Lazarevici s-a întors în Franţa”, scrie ziarul Le Monde. „Luat ostatic pe 24 noiembrie 2011 în Mali a fost întâmpinat de familia sa şi de preşedintele Francois Hollande.”