Faptul că la fereastră a fost pus un drapel de culoare închisă pe care se află înscrisuri în limba arabă duce la ideea unui atac al militanţilor islamişti, mai scrie Business Insider.

„Asediu la Sydney: 5 persoane au reuşit să iasă afară din cafenea”, citim în publicaţia The Guardian.

„Cinci persoane au au ieşit fugind din cafeneaua din Sydney, unde cel puțin un bărbat armat ţine ostatici "mai puțin de 30" clienți și personalul cafenelei. Nu este clar deocamdată dacă cei cinci au scăpat sau au fost eliberați. Cafeneaua rămâne înconjurată de un puternic dispozitiv de poliție.”

„Şeful CIA joacă rolul lui Bond cu Obama în sprijinul agenţiei”, citim în publicaţia The New York Times. „Relația strânsă pe care John O. Brennan o are cu președintele Obama contribuie la modelarea răspunsul său hotărât faţă de raportul nimicitor al comisiei Senatului în privinţa practicilor de tortură ale Agenției Centrale de Informații.”

„Belgia este paralizată de o grevă generală”, titrează Le Monde. „Funcţionari publici, controlori de trafic aerian, muncitori protestează faţă de măsurile de austeritate ale noului guvern.”

„Victorie decisivă a lui Abe în alegerile japoneze”, titrează The Wall Street Journal.

„Partidul Liberal Democrat al prim-ministrului japonez Shinzo Abe şi-a asigurat o victorie decisiv în alegerile, după cum scrie presa locală. Abe şi-a asigurat astfel un nou mandat în care va încerca să-și duca la îndeplinire  o agendă ambițioasă.”

„Aceste șase state federale sunt împotmolit în mlaștină datorii”, citim în publicaţia germană Die Welt.

„Un nou studiu arată că unele state federale sunt încă departe de îndeplinirea plafonul datoriei. Mai ales în două dintre acestea, situația este dramatică. Ele sunt dependente de ajutor din exterior.”

„Spania: Judecătorii avertizează că limitarea termenului pentru investigaţii  ajută corupţii”, scrie publicaţia spaniol El Pais.

„Judecătorii Instanței Naționale consideră că intenția Guvernului de a limita la 18 luni perioada de instrucție a cazurilor complexe este o măsură care va da câştig de cauză corupților.”