„Prim-ministrul israelian Netanyahu a declarat într-un discurs ţinut în faţa Congresului american că un acord diplomatic în curs de dezvoltare cu Iranul ar garanta că Teheranul dobândește în cele din urmă o armă nucleară. Netanyahu a spus că regimul iranian reprezintă „o ameninţare pentru lumea întreagă”. „Regimul iranian reprezintă o ameninţare importantă pentru Israel, însă şi pentru pacea întregii lumi”, a declarat Benjamin Netanyahu, aplaudat de parlamentarii americani prezenţi. Israelul se opune ferm negocierilor actuale privind controversatul program nuclear iranian şi, în opinia lui Benjamin Netanyahu, nici măcar un acord între puterile occidentale şi Teheran nu va împiedica Iranul să se doteze cu arma atomică”, mai scrie Wall Street Journal.

„Germania avertizează cu sancțiuni suplimentare în problema Ucrainei”, mai citim în Wall Street Journal. „Germania a avertizat cu alte sancțiuni împotriva Rusiei în cazul unor noi violenţe în Ucraina, după ce liderii occidentali au discutat marţi într-o teleconferinţă despre criza din Ucraina.”

„Prezenţa lui Netanyahu în Congres, un fel de discurs despre Starea Naţiunii, dar mai mult electric”, titrează The New York Times. „Discursul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu în Cameră a divizat parlamentarii mai mult decât discursul anual al președintelui.”

„Discursul lui Netanyahu sporeşte responsabilităţile preşedintelui Obama referitoare la programul nuclear al Iranului.”, mai scrie New York Times. „Președintele trebuie să depășească acum nu numai animozitatea republicanilor, ci și cuvintele liderului israelian.”

„Şarjă a lui Netanyahu împotriva politicii lui Obama față de Iran”, titrează Le Monde.

„Înainte de primul-ministru israelian Benjamin Netanyahu, un singur responsabil politic străin a avut oportunitatea de a se adresa de trei ori în faţa aleşilor din Camera Reprezentanţilor şi Senat: Winston Churchill, care a vorbit în faţa legislativului american de două ori, în timpul celui de-al doilea război mondial. Investit cu "misiunea" de a împiedică un acord între marile puteri și Iranul privind programul nuclear al Teheranului, Netanyahu a avut marți o retorică virulentă împotriva Republicii Islamice. El a spus că acordul la care SUA lucrează îndeaproape va aduce de fapt arme nucleare Iranului.”

„Cursa cu Statele Unite: China se modernizează în ritm accelerat în pofida creșterii slabe”, scrie publicaţia germană Der Spiegel. „Conducerea de la Beijing intenționează să crească bugetul pentru armata acest an cu 10%. Țările vecine privesc, dar cercetător pace poate înțelege strategia Chinei.”

„Media veniturilor gospodăriilor din Regatul Unit, aproape de nivelul dinaintea crizei, spun analiştii”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„După cel mai lung declin în privinţa nivelului de trai în acest secol, soarta angajaţilor din Marea Britanie s-a transformat – cu veniturile medii pe gospodărie mai mari decât erau în 2008, potrivit studiu al analiştilor. Într-un sondaj pre-electoral făcut pentru guvernul marii Britanii, Institutul de Studii Fiscale a anunţat că veniturile medii din 2014-15 sunt aproape la același nivel ca în 2007-08, înainte de criză care a adus o recesiune profundă. O scăderea inflației, creșterea salariilor mici și scădere constantă a ratei șomajului au ridicat puterea de cumpărare, au spus analiştii.”

„Target concediază mii de angajaţi”, citim în portalul de ştiri american Business Insider.

„Target, cel de-al cincilea mare retailer din Statele Unite, renunță la mii de locuri de muncă în următorii doi ca parte a unui plan de reducere a costurilor de 2 miliarde de dolar, a anunțat marți compania. Reducerile de personal vor afecta în primul rând pozițiile de la sediul companiei. Target are în prezent peste 350.000 de angajați la nivel global.”

Te-ar putea interesa și: