„Kremlinul a ridicat cu de la sine putere interdicția privind livrarările unui puternic sistem de rachete S-300 către Iran, provocând critici imediate din partea Casi Albe și Israelului”, mai scrie Wall Street Journal.

"Rusia şi Iranul tocmai au arătat că pot face vor”, citim în portalul de ştiri Business Insider.

„Iranul și un grup de ţări condus de SUA format din cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite și Germania, denumit P5 + 1, mai au până să ajungă la un acord nuclear final. Dar unul dintre membrii P5 + 1 acționează deja ca și cum problema nucleară a fost stabilită. Pe 13 aprilie, Kremlinul a ridicat embargoul cu privire la livrarea către Iran a sistemului de rachete sol-aer de tip S-300, scrie The Wall Street Journal. Iran și Rusia au semnat un contract de livrări de armament în 2007, dar acordul a fost suspendat în urma presiunilor internaționale. Rusia şi-a anunţat acum intenția sa de a trimite unul dintre cele mai avansate sisteme anti-aeriene din lume în Iran, în pofida embargoului – și împotriva faptului că problema nucleară este departe de a fi rezolvată.”

„Gazprom avertizează Europa în privinţa preţului gazelor naturale”, scrie The New York Times.

„Șeful gigantului energetic rus a declarat că în cazul în care UE înclină spre un preț unic pentru gaze naturale, acesta ar putea fi probabil sfârșitul spectrului situaţiei curente.”

"Grecia şi-a distrus probabil cea mai buna şansă", mai scrie New York Times. „Guvernul prim-ministrului Alexis Tsipras i-a înstrăinat pe partenerii din zona euro de care are nevoie pentru a asigura o înțelegere favorabilă în privinţa datoriei pe termen lung a Atenei.”

„Grecia apără tacticile de salvare pe măsură ce ultimul termen limită se arată la orizont”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Atena a respins rapoartele germane potrivit cărora Grecia a acționat ca un „șofer de taxi" și continuă doar să ceară bani la recentele discuţii. Ministrul de finanțe al Greciei a respins duminică un material apărut într-un ziar german, care a scris că oficialii din zona euro au fost "dezamăgiţi" de eșecul Greciei, care nu a venit cu planuri pentru reformele economice la discuțiile de săptămâna trecută de la Bruxelles.”

„Foşti mercenari Blackwater, condamnaţi la lungi pedepse cu închisoare”, titrează Le Monde.

„Foşti mercenari ai companiei private americane Blackwater au fost condamnați luni la pedepse grele de închisoare pentru uciderea a cel puțin 14 irakieni în 2007. Nicolas Slatten a fost găsit vinovat în octombrie 2014, pentru uciderea unui civil şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Alte trei foști angajați ai Blackwater, Paul Slough, Evan Liberty și Dustin Heard, judecaţi pentru ucidere voluntară au fost condamnaţi la 30 de ani de închisoare. Procurorii au cerut între 47 și 57 ani de închisoare. Angajații Blackwater erau responsabili de securitatea unui convoi diplomatic american la 16 septembrie 2007, atunci când au deschis focul. În total, 17 civili irakieni au fost uciși, potrivit anchetatorilor irakieni, 14 potrivit anchetatorilor americani. În incident au fost rănite alte 18 persoane.”