„Membrii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol OPEC reuniți la Viena au decis să mențină actualul plafon de producție la 30 de milioane de barili de petrol pe zi, urmând să opereze doar reduceri modeste ale producției. Această măsură va îngreuna eforturile unor țări de a preîntâmpina scăderea excesivă a prețului pe baril”, scrie Wall Street Journal.

„Vaccinul antigripal, trei decese suspecte: AIFA blochează loate vacinurile antigripale, citim în pagina electronică a publicaţiei Corriere della Sera. „Victimele erau din Sicilia şi Molise. Au fost oprite două loturi de vaccin Fluad, produs de Norvartis. AIFA spune: pericolul survine la 48 de ore de la administrare.”

„Schimbare de strategie a Statului Islamic pe Internet”, citim în publicaţia Le Monde. „După o primă fază în cadrul căreia jihadiştii îşi difuzează propaganda pe Internet fără restricţii, Statul Islamic a intrat într-o nouă etapă în comunicarea online.”

„Dilema lui Obama în privinţa Orientului Mijlociu este acum clară”, citim în portalul de stiri Business Insider.

„Strategia curentă a administrației Obama pentru înfrângerea Statului Islamic este sortită eșecului, scrie analistul International Crisis Group Siria, Noah Bonsey, în Foreign Policy.”

„David Cameron către UE: tăiaţi toate creditele fiscale pentru imigranți”, titrează publicaţia The Guardian.

„Imigranții din Uniunea Europeană vor trebui să lucreze în Marea Britanie timp de cel puțin patru ani, înainte de a putea pretinde beneficii, David Cameron va propune, vineri, într-un discurs opţiunea sa, stabilind astfel modul în care UE poate controla libera circulație a lucrătorilor. Cameron vorbeşte şi despre cum Marea Britanie este dispusă să părăsească Uniunea dacă nu obține politica dorită.”

„Nimeni nu poate ţine Kievul departe de NATO”, citim într-un comentariul al publicaţiei germane Die Welt.

„Kievul îl critică pe ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, pentru că acesta ar fi distrus şansele Ucrainei de a adera la NATO. Ambasadorul ucrainean la Bruxelles spune că Berlinul pune o serie de obstacole în calea aderării ţării sale la structurile Nord-Atlantice”.

„Un plan anticorupţie învechit, împotmolit în trucuri minore”, citim în publicaţie spaniolă El Pais. „Premierul Rajoy are 70 de inițiative de regenerare democratică pe care guvernul le-a anunțat un an în urmă, fără a le pune deocamdată în aplicare.”

„Cumpărătorii s-au aliniat devreme, iar analiştii întrevăd unele afaceri”, citim în pagina electronică a publicaţiei The New York Times. „Dornici de a face totul pentru a salva un an de vânzări destul de fragil, comercianții cu amănuntul oferă reduceri masive, iar economiștii se uita dacă cei care cumpără sunt atrași.”