„Contracția economiei Japoniei în perioada iulie-septembrie a fost mai profundă decât se aștepta inițial, pe scaderi ale cheltuielilor de capital, potrivit datelor revizuite apărute luni. Aceaste date susțin recenta decizie a prim-ministrului Shinzo Abe de a amâna pentru al doilea an majorarea taxei de vânzări”, mai citim în Business Insider.

„Scăderea prețului petrolului stimulează pariurile în privinţa creșterii preţului”, titreaza The Wall Street Journal. „Mulţi dintre factorii decizionali de top din lume rescriu previziunile economice pentru Statele Unite, Europa, Japonia și alte ţări, pariind pe faptul că scăderea drastică a prețurilor petrolului va duce la o creştere de ansamblu a economiei globale.”

„Familia lui Luke Sommers, furioasă după misiunea americană de eliberare, titrează The Guardian, în pagina sa electronică.

„Mama vitregă a lui Sommers condamnă raidul american din Yemen, în urma căruia ostaticul american de origine britanică Luke Sommers a fost împuşcat de răpitorii săi din Al Qaeda.”

„La ora 6 lumea aştepta eliberarea ostaticului. La 8, află că a murit”, scrie publicaţia The New York Times.

„Timp de 18 luni, un grup de civili din Africa de Sud a lucrat pentru a realiza ceea ce guvernul nu a reuşit: să negocieze eliberarea unui cuplu sud-african care a fost ţinut ostatic de Al Qaeda în deșertul din sudul Yemenului.”

„Frâne din cauza dificultăţilor cu care se confruntă coaliţia anti-ISIS”, scrie publicaţia germană Die Welt. „Mai mult de 60 de țări se află în prezent pentru a învinge Statul Islamic. Dar această coaliție este în primul rând în luptă cu propriul mod în care percepe milițiile teroriste. Obiectivele țărilor sunt foarte diferite.”

„Manuel Valls se vede prim-ministru până la finalul cincinalului”, citim în publicaţia franceză Le Monde. „Invitat în această dimineaţă la France 2, prim-ministrul a apărat acţiunile guvernului său. „Nu sunt un dezertor”, a precizat Valls.