„Iranul şi statele din Grupul 5+1 – SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China şi Germania au convenit asupra punctelor cheie ale unui acord privind controversatul program nuclear iranian. Punctele comune la care s-a ajuns după opt zi de negocieri-maraton la Lausanne deschid calea pentru elaborarea unui acord mai detaliat până la sfârşitul lunii iunie, notează DPA. Dar punctele-cheie lăsate nerezolvate sugerează sincope majore în privinţa adoptării unui acord final”, mai scrie Wall Street Journal.

„La momentul adevărului, Obama face jocurile politicii externe, citim în The New York Times.

„Pentru un președinte a cărui ambiții au fost în mod repetat înhibate, posibilitatea unui acord cu Iranul pare o oportunitate la îndemână. În ziua în care a preluat mandatul, președintele Obama s-a adresat dușmanilor Americii, spunându-le în discursul său inaugural:"întindem o mână, dacă sunteți dispuşi să descleștaţi pumnul." Mai mult de şase ani mai tarziu, Obama a ajuns la un moment al adevărului în testarea aceastei teze cu unul dintre adversarii cei mai intransigenţi. De astă dată, Iranul a fost de acord cu o schiţă detaliată, primul pas spre o înţelegere mai amplă.”

„În Teheran, optimism şi discursuri despre renaştere după acordul nuclear iranian”, mai scrie New York Times.

„Chiar după ce au aflat despre un eveniment politic important – un acord nuclear care ar putea pune capăt erei de sancțiuni și strigătelor gen "Moarte Americii" – mulți iranieni au apărut reticenți în a-și exprima fericirea sau chiar a reacționa la ceea ce a fost, pentru majoritatea oamenilor, o știre încurajatoare. "Am fost dezamăgiți de atâtea ori, eu nu pot într-adevăr ar putea exista un final al acestei afaceri ", a declarat Mohammad Reza, un iranian de 21 de ani. Străzile din Teheran, oraș de 12 milioane de locuitori, aglomerate ca în orice seară, au fost în mare parte goale joi seara târziu, cu excepția unor adunări într-o piață centrală, unde oamenii aflaţi în maşini au claxonat în semn de aprobare.”

„Grecia neagă că va rămâne fără bani săptămâna viitoare”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Oficiali ai Ministerului de Finanțe de la Atena neagă categoric orice sugestie potrivit căreia țara va rămâne fără bani după 9 aprilie. Negând rapoartele care citează oficiali europeni care au făcut parte din Grupul de lucru, surse din interiorul Greciei insistă că lichidităţile Atenei ar putea acoperi plata către FMI, de 450 de milioane de euro pe care Grecia ar trebui să o facă la 9 aprilie "Aceste rapoarte subminează instituțiile Uniunii Europene și pur și simplu nu sunt adevărate ", a declarat un oficial de la Atena. "O campanie de zvonuri este purtată în mod deliberat împotriva noastră."

„Kenia: cel puţin 147 de morţi în urma atacului asupra unui campus”, citim în publicaţia Le Monde.

„Universitatea din Garissa, un oraș din Kenya situat la aproximativ 150 de km de granița cu Somalia, a fost atacat joi dimineață de un grup de oameni înarmați. Militanții islamiști somalezi Chahab afiliată al-Qaida, şi-a asumat responsabilitatea pentru atacul în care au murit cel puțin 147 de persoane, iar alte 79 au fost rănite.”