“International Business Machines Corp a declarat că veniturile sale în al treilea trimestru au scăzut cu 14%, afectate de scăderi în vânzări hardware și de dolarul mai puternic, iar gigantul tehnologic a raportat pierderi pentru al 14-lea trimestru consecutiv. Acţiunile au scăzut cu 3,2% până la 144,40 dolari în cea mai recentă şedinţă de tranzacționare, după ce veniturile au ratat aşteptarile, iar aşteptările pe 2015 ale companiei sunt compromise. Compania cu sediul la Armonk, NY, a declarat că veniturile sale au scăzut la 19,28 miliarde de dolari în ultimului trimestru, de la 22.4 miliarde de dolari acum un an. Cu excepția fluctuațiilor valutare și a afacerilor cesionate, veniturile au scăzut cu 1%. Analiştii așteptau venituri de 19.62 miliarde de dolari. În rată anuală, excluzând anumite elemente, compania a redus câștigurile pe acţiune estimate la 14,75 dolari de la 15,75 dolari și fluxul de numerar, în comparație cu estimarea anterioara de profit pe acţiune de 15,75 dolari, de la 16.50 dolari și un flux de numerar pozitiv. Pentru cel mai recent trimestru, veniturile din imperativele sale strategice a crescut cu 17%, și a crescut cu 27% cu excepția impactului valutare și a cesiunilor. Ceea ce a marcat un declin de creștere de 20%. În general, IBM a raportat un profit de 2.95 miliarde de dolari, sau 3.01 dolari pe acţiune, mai scrie MarketWatch.com

„Profitul Morgan Stanley scade cu 42%”, titrează The Guardian, în pagina electronică.

„Profiturile Morgan Stanley au scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv pe fondul incertitudinii cu privire la calendarul de o creștere a ratei dobânzii din SUA și a preocupărilor referitoare cum economia Chinei antrenează investitorii pe piețele de obligațiuni, valutare și de mărfuri. Ultima dintre marile bănci americane care au dat publicităţii rezultate în cel de-al treilea trimestru, a anunţat că toate câștigurile aplicabile acționarilor au înregistrat pierderi de 42,4% la 939 de milioane de dolari sau 48 de centi pe actiune, de la 1.63 miliarde de dolari sau 83 de cenţi pe actiune, un an mai devreme. Analiştii se aşteptau la un preţ de 62 de cenţi pe acţiune. Venitul net consolidat a pierdut 12,8% la $ 7.77 miliarde de dolari în trei luni până la 30 septembrie, iar veniturile tranzacţionate au scăzut cu circa 17% până la 2.03 miliarde de dolari. Acțiunile Morgan Stanley au scăzut cu 4,9% în şedinţa de pre-tranzacţionare de luni.”

„Deutsche Bank a virat din greşeală 6 miliarde de dolari unui client”, scrie Bloomberg.

„Divizia de schimb valutar a Deutsche Bank AG a trimis din greseala aproximativ 6 miliarde de dolari unui client fond speculativ din SUA în luna iunie și a recuperat banii o zi mai târziu, a declarat o persoană apropiată de situaţie. Un membru al Echipei de vânzări de schimb valutar al instituţiei din Frankfurt – a procesat o tranzacţie folosind o cifră brută, mai degrabă decât o cifră netă, fapt care a dus la o plată care a fost mai mare, potrivit persoanei care a vrut să îşi păstreze anonimatul, pentru că problema nu a fost făcută publică. Persoana nu a spus depre ce client ar fi vorba. John Cryan, care l-a înlocuit pe Anshu Jain ca director executiv în luna Iulie, va prezenta o strategie pentru investitori la sfarsitul acestei luni. În vârstă de 54 de ani, fostul director executiv al UBS Group AG a declarat că va reduce părți ale bancii de investitii care consumă prea mult capital.”

„Citigroup acuzat de evitarea necorespunzătoare a 800 milioane de dolari în sistemul de taxe al statului New York”, scrie The New York Times. „Un proces ar reaprinde o chestiune care ar tulbura apele în Congresul american după ce guvernul a Wall Street: utilizarea deducerilor, cunoscută sub numele de pierderi de exploatare nete.”

“Canada are un nou prim-ministru”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

“E oficial: Canada are un nou prim-ministru. Canadienii au mers luni la urne pentru a decide cine va fi viitorul lor lider, iar liderul Partidului Liberal, Justin Trudeau a ieșit câștigător clar. Până la sfârșitul zilei, se pare că liberalii lui Trudeau ar putea forma un guvern majoritar. În timp ce numărătoarea anticipa victoria lui Justin Trudeau, fostul şef al executivului, Stephen Harper, a demisionat din funcția de lider al Partidului Conservator. În vârstă de 43 de ani, Justin Pierre James Trudeau este premier desemnat al Canadei. Este cel mai mare fiu al fostului prim-ministru Pierre Elliott Trudeau, care a condus guvernul canadian între 1968 şi 1979 şi din nou între 1980 şi 1984.”

“Economia Rusiei dă semen că ar fi ajuns la capătul puterilor”, titrează The Wall Street Journal.

“Economia Rusiei s-a contractat din nou, în luna septembrie, dar investițiile de capital și datele de producție industrială indicat faptul că economia Rusiei ar da semne de oboseală.”

„Oscar Pistorius a fost eliberat şi plasat în arest la domiciliu”, scrie Le Monde.

„Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost eliberat din închisoare marți, la un an după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp, scrie presa din Africa de Sud. El a fost plasat în arest la domiciliu. Comisia de eliberări condiţionate a votat joia trecută în favoarea eliberării lui Pistorius. Departamentul de Justiție, care a blocat o inițiativă similară în Iunie anul trecut, de data aceasta nu se opune. La sfârșitul procesului său de anul trecut, Oscar Pistorius a fost condamnat pentru omor prin imprudență, pentru că a tras cu arma 4 focuri în Reeva Steenkamp prin ușa de la baie din reşedinţa atletului din Pretoria, în noaptea din Sfântul Valentin a anului 2013.”