„Atunci când euro s-a prăbuşit la 1.10 dolari în această săptămână, s-a trecut practic ultima barieră tehnică, fără precedent în ultimii 12 ani. Analiștii încearcă acum să prognozeze care va fi următoarea oprire în cursa monedei europene faţă de dolar. Matthew Weller, senior tehnic analist la Forex.com, a declarat că piața s-ar putea consolida pe termen scurt în jurul valorii minime înregistrate în septembrie 2003, de 1.0765 dolari la un euro”, mai scrie MarketWatch.com

„Noua eră a BCE pentru eurobonduri”, titrează The Wall Street Journal.

„Sosirea marelui plan de cumpărare de obligaţiuni de către BCE obligă investitorii să se pregătească pentru ceva altădată de neconceput: plata pentru menţinerea datoriilor la un nivel agreat mai ales în vrevea conflictelor din zona euro. Iar moneda europeană se îndreaptă spre paritate cu dolarul.”

„Cinci persoane au fost reţinute în cazul asasinării criticului lui Putin”, mai scrie Wall Street Journal.

„Anchetatorii ruși au pus oficial sub acuzare doi bărbați din regiunea Caucazului în legătură cu cu asasinarea politicianului de opoziție Boris Nemţov și au anunţat că trei alţi suspecți au fost arestați în acest caz.”

„Asasinarea lui Boris Nemțov: un fost membru al forțelor speciale cecene recunoaşte”, citim în Le Monde.

„Un rus de origine cecenă a recunoscut duminică faptul că a participat la asasinarea opozantului Boris Nemțov. El a fost adus în fața unui tribunal din Moscova, împreună cu alți patru suspecți. Arestările vin la o săptămână de la asasinarea fostului vicepremier rus din perioada președinției lui Boris Eltin din 1990, eveniment care a șocat opoziția țării. Potrivit TASS, Zaur Dadaïev a fost decorat în 2010, pentru "curaj în îndeplinirea datoriei sale militare. "Îl cunoșteam pe Zaur Dadaïev ca fiind un adevărat patriot rus. A fost unul dintre soldații cei mai curajoși și merituoși din regimentul său", a declarat pe contul său de Instagram liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, care spune că nu înțelege motivele pentru arestarea luptatorului cecen. Referitor la asasinarea lui Boris Nemțov, Kadîrov a estimat că omorul a fost "organizată de serviciile secrete din Occident, care caută orice mijloace pentru a provoca un conflict intern în Rusia."

„Disperată, Grecia trebuie să-şi convingă creditorii”, mai scrie Le Monde.

„Grecia, actul cinci. Aceiaşi actori. Și aceleași cerințe ale diferiţilor protagoniști. Sau aproape. Luni 9 Martie, miniștrii de Finanțe din zona euro – Eurogrup se întâlnesc din nou la Bruxelles, pentru a cincea oară din 11 februarie până acum. Și cu această ocazie, impasul între guvernul elen și creditorii s-ar putea sa continue.”

"Timpul se scurge rapid pentru Grecia şi este vremea pentru o altă reuniune de urgenţă”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

„Miniștrii de Finanțe din Europa revin astăzi  la masa negocierilor, iar Grecia se află în partea de sus a ordinii de zi. De data aceasta, ei vor decide dacă lista de reforme economice a Atenei este destul de bună pentru prelungirea programului de salvare a țării.”

„Amenințarea unui referendum în Grecia sporeşte tensiunea înaintea întâlnirii din zona euro”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Perspectiva unui referendum în Grecia ar putea face Banca Centrală Europeană să se abţină de la a oferi mai mult sprijin de urgență pentru sectorul bancar. Sugestia ministrului de Fianţe Ianis Varoufakis, potrivit căreia Grecia ar putea organiza un referendum privind planurilor sale de reformă a fost condamnată de adjunctul ministrului de finanțe german. Steffen Kampeter a avertizat luni dimineață că orice referendum ar încetini pur și simplu orice reformă a Greciei. Oficialul german a prezis de asemenea puține progrese în cadrul reuniunii Eurogroup de astăzi.”

„În Grecia, vremuri disperate şi măsuri neconvenţionale”, citim în The New York Times. „Atena adoptă măsuri radicale pentru a umple deficitul, pe măsură ce se apropie termenul limită pentru a-și îndeplini obligațiile financiare. Duce o lupta acerbă pentru a prinde evazioniștii fiscali.”

„Creşterea Japoniei, revizuită în minus pe măsură ce investiţiile scad”. Potrivit New York Times, „economia Japoniei a crescut mult mai puțin decât s-a crezut inițial în al patrulea trimestru, după ce s-a înregistrat o scădere a cheltuielilor de capital, arată datele guvernamentale date publicităţii luni.”

„Exporturile au crescut în China până aproape de maximul ultimilor 5 ani”, mai scrie New York Times. „Exporturile Chinei au crescut la 48,3% în luna februarie, comparativ cu aceea;i periadă din anul precedent, în timp ce importurile au înregistrat 20,5%, potrivit datelor guvernamentale.”

„Marea Neagră: NATO începe un exercițiu militar cu participare germană”, citim în publicaţia Der Spiegel. „NATO începe manevre în Marea Neagră, în timp ce nave şi avioane ruseşti au fost reperate în apropiere. La exerciţiile Alianței occidentale participă şi o navă din oraşul german Kiel.”


Te-ar putea interesa și: