„După ce a fost greu lovită luni, suferind cel mai mare declin din februarie 2007, piaţa de capital din China este din nou în centrul atenţiei marţi. Cu o oră înainte de finalul sesiunii de tranzacţionare, indicele Shanghai Composite a pierdut 6.92%, la 2987.58 puncte, extinzând pierderile multi-anuale de 5178.2 de la 12 iunie la 42.3%. Este pentru prima dată când indicele se tranzacţionează sub nivelul de 3000 de puncte, din 25 decembrie anul trecut până în prezent. În ultimele 12 luni, Shanghai Composite Index pierdut 35%”, mai scrie Business Insider.

“Bursa din Shanghai continuă să cadă în timp ce restul pieţelor globale se stabilizează”, titrează The New York Times.

"“Volatilitatea a dominat primele ore de tranzacţionare de marţi, pe bursele asiatice. În China, indicele de referință Shanghai Composite a pierdut la deschidere 6,4%. Cele mai multe alte piețe asiatice s-au stabilizat sau chiar au adunat câştiguri modeste. Stocurile japoneze au deschis în minus, apoi s-au mai recuperat. Valorile de referință internaționale și americane ale petrolului şi-au revenit oarecum, în pofida preocuparilor legate de legate de un surplus pe piaţă. Bursele din Statele Unite s-au confruntat cu o sesiune volatilă luni, cu indicele S&P 500 închizând în scădere cu aproape 4%.”

„Pieţele globale au început o altă zi volatilă”, scrie publicaţia The Wall Street Journal.

„Piețele din întreaga Asia au revenit în teritoriul pozitiv marți, cu toate bursele din China s-au aflat în teritoriu negativ. Volatilitatea a fost la ordinea zilei, după ce o prăbuşire majoră în Shanghai o zi mai devreme a aruncat în aer pieţele globale. Astfel, la mijlocul sesiunii de tranzacţionare, China a fost lovit cel tare, cu indicele Shanghai Composite pierzând 6,4%, în timp ce bursa din Shenzhen a scăzut cu 7%. Indicele Nikkei-225 al bursei japoneze a deschis în scădere cu 3,2% la 17,973.17, în timp ce indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a scăzut cu 1,6% la 20,907.27. Listările companiilor chineze pe bursa din Hong Kong, cunoscute ca acţiunile H au pierdut cu 3%. Supraviețuitori sunt indicele Kospi al bursei sud-coreene, care rămâne pe plus cu 1% şi S&P / ASX din Australia care a câştigat 2%, în timp ce TAIEX din Taiwan este în creştere cu 3,6% pentru moment.”

„Pieţele de capital din Asia înaintează în dezordine”, titrează The Guardian.

“Marţi dimineaţă se înregistrează o recuperare mixtă pe piețele asiatice. Beijingul a injectat 24 de miliarde de dolari, dar operaţiunea nu a dat rezultatele scontate. Pieţele Futures de pe Wall Street indică o zi mai bună. De ce China afectează piețele globale? Turbulențele ridică îndoieli cu privire la o eventuală creştere a ratelor dobânzii de către US Federal Reserve. Imagini: pieţele de capital se prăbuşesc în întreaga lume. Pieţele intră în colaps după Lunea Neagră din China. O privire de ansamblu în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

“O mare masă de imigranţi intră în Ungaria”, scrie Le Monde.

"O mie de persoane care figurau printre cei 7.000 de imigranţi ajunsi în Serbia în weekend-ul trecut după ce traversaseră Macedonia au trecut luni seara frontiera Ungariei, membră a UE. Numeroşi imigranţi care au trecut frontiera au spus că veneau direct de la frontiera Macedoniei cu Grecia. Ei au intrat în Ungaria cu doar câteva zile înainte ca autorităţile maghiare să termine instalarea barierei destinate să împiedice sosirea imigranţilor, anunţată pentru 31 august de guvernul ungar. Acest zid este prevăzut să se întindă de-a lungul celor 175 km ai frontierei sârbo-ungare. Autorităţile macedonene au închis joi trecerea frontierei cu Grecia, dar numărul refugiaţilor a crescut rapid la mai multe mii de persoane care au depăşit sâmbătă forţele poliţieneşti şi şi-au continuat drumul.”