„Apare spectrul fundamentalismului islamic ca acțiune subversivă împotriva Papei. Analiștii spun că pericolul nu este prea mare, dar extă o teamă de atacuri subversive.”

„Mikael Dos Santos, întruchiparea jihadului”, citim pe pagina electronică a publicaţiei Le Monde. „Identitatea celui de-al doilea francez prezent într-o postare făcută de Statul Islamic a fost confirmată de Parchetul din Paris. Apropiaţii săi îl descriu ca fiind un tânăr convertit, care s-a radicalizat brutal”.

„Mai mult decât o bătălie, Kobani este un razboi al publicităţii, citim în pagina electronica a publicaţiei The New York Times.

„La două luni după ce Statele Unite au început bombardarea poziţiilor militantilor grupării Stat Islamic de la Kobani, din nordul Siriei, soarta acestui obscur oraş de frontieră a devenit o bătălie definitorie, cu largul concurs al jihadiştilor. Aceştia vor sa solidifice rolul lor, ambiţiile şi frontierele.”

„Israelul reînvie practica demolării caselor palestinienilor”, citim în Wall Street Journal.

„Obama contesta politicile republicanilor cu masurile unilaterale în materie de imigraţie”, citim în ediţia electronică a publicaţiei El Pais.

„Președintele Barack Obama va prezenta joi seara, în prime time, reforma imigrației, care va defini moștenirea sa și a dat tonul politicii de la Washington până în 2017, când un nou președinte se va afla la Casa Albă.”

 „Ce fel de rege va fi Charles al III-lea”, se întreabă, pe prima pagină publicaţia The Guardian. „Atunci când prinţul Charles va deveni rege va putea el să-şi înfrâneze „implicarea” compulsivă? Iar daca nu va putea, ce însemnătatea va avea acest aspect pentru monarhie și pentru Marea Britanie?”