Gruparea teroristă Statul Islamic, cunoscută şi drept ISIS, ar putea plănui o revenire. Cel puţin asta indică cel mai recent atac al luptătorilor terorişti, care au ucis, vineri şi sâmbătă, cel puțin 10 membri ai milițiilor irakiene într-un atac coordonat în zona oraşului Samara.

Gruparea Statul Islamic a controlat regiuni întregi din Irak, însă a fost oprită din expansiunea sa de către o coaliţie internaţională. Acest ultim atac este cel mai sângeros din ultima perioadă şi vine pe fondul unei ţări deja afectate de pandemia de coronavirus şi de o criză economică profundă, potrivit The Guardian.

6 membri ai Forțelor de Mobilizare Personală (PMF), o miliţie irakiană formată în principal din şiiţi, au fost împușcați mortal, vineri, în satul Mekeeshfa, situat la 90 de kilometri de Baghdad. Teroriştii ISIS au mai omorât alți 3 polițiști în urma exploziei unei bombe, iar cel de-al zecelea polițist a fost împușcat mortal în satul Tal al-Dahab.

La vârful expansiunii lor, teroriştii Statului Islamic controlau o treime din teritoriul Irakului şi Siriei. După o campanie susţinută ce a durat trei ani şi a beneficiat de implicare internaţională, Irakul a anunţat victoria asupra Statului Islamic, în decembrie 2017, scriu stirileprotv.ro.

Sursă foto: Reuters