Orașul Cinquefrond nu este singurul care vine cu o astfel de ofertă, scrie CNN. Mai multe sate și orașe vin cu oferte similare pentru a contracara tendința de depopulare cauzată de tinerii care preferă să locuiască în orașele mai mari în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit.

„Am crescut în Germania, unde părinții mei au emigrat, apoi m-am întors să-mi salvez moștenirea. Prea mulți oameni au fugit de aici de-a lungul deceniilor, lăsând în urmă casele goale”, a declarat primarul din Cinquefrond, Michele Conia.

Cinquefrondi a raportat zero cazuri de coronavirus în rândul rezidenților săi și este situat într-o regiune care a avut unul dintre cele mai scăzute niveluri de contagiune din Italia. În acest timp, Italia a început să deschidă granițele vizitatorilor după ce a făcut progrese semnificative în reducerea infecțiilor.

Există totuși o condiție pentru a putea cumpăra o astfel de casă. Autoritățile de aici impun o taxă anuală de 250 de euro până la finalizarea lucrărilor de restaurare a locuințelor, iar dacă noii proprietari nu reușesc să termine în 3 ani de zile lucrările, vor fi amendați cu o sumă de 20.000 de euro.