O cană cu ciocolată caldă poate fi un răsfăț într-o zi geroasă de iarnă, în care vrei să te relaxezi. Pentru o aromă deosebită, este nevoie de câteva ingrediente.

1. Ciocolată caldă clasică bogată în nutrienți

Este greu să refuzi o ceașcă de ciocolată fierbinte. Cu pudră de cacao și puțină ciocolată neagră, un strop de vanilie și lapte de migdale (sau alt lapte, la alegere), această băutură rapidă are un gust delicios

2. Ciocolată picantă, combinată cu turmeric

Faceți o ciocolată caldă de casă clasică și condimentați-o cu maca, scorțișoară, ghimbir și turmeric și veți obține o băutură caldă. Va fi un adevărat răsfăț într-o seară friguroasă de iarnă.

3. Ciocolată caldă, bogată în proteine

Aceasta este o ciocolată caldă foarte cremoasă datorită amestecului de caju. În plus, colagenul adăugat este bun pentru piele, păr, unghii și intestine. Un strop de scorțișoară îi va conferi o aromă specială.

4. Ciocolată Chai Spice

Nu te poți decide între o cană de ceai și o ciocolată caldă pentru a te încălzi?

Le puteți încerca pe ambele: această rețetă combină bogăția ciocolatei cu aromele condimentului Mursalski chai. Rezultatul? O ciocolată caldă, delicioasă, reconfortantă și mai ales foarte sănătoasă.

5. Supă de oase în ciocolată fierbinte

Pare o bizarerie? Da, dar această supă de oase are gust de ciocolată caldă. Se face din orice tip de lapte, pudră de cacao și sirop de arțar pentru dulceață, este bogată în proteine ​​și foarte sănătoasă.

6. Ciocolată cu lapte condimentat

Infuzată cu căldura turmericului, ghimbirului și scorțișoarei această variantă unică a ciocolatei calde nu numai că va satisface pofta de dulce, ci va avea și beneficii antiinflamatorii. Adăugați puțin piper negru: ajută la activarea turmericului.

Cum să preparați cea mai delicioasă ciocolata

Pasul 1. Adăugați ingredientele uscate într-un castron și amestecați pentru a se omogeniza mai bine

Pasul 2. Transferați amestecul într-un borcan sau alt recipient etanș pentru depozitare.

Când sunteți gata să beți ciocolata caldă, urmați acești pași:

Pasul 1. Adăugați un sfert de cană din acest amestec într-o cană mare.

Pasul 2. Turnați o cană de apă fierbinte peste amestec. Amestecați bine pentru a se omogeniza.

Cum se păstrează această băutură

Dacă vreți să beți ciocolata caldă în altă zi, asigurați-vă că o depozitați corespunzător, astfel încât să fie proaspătă. Depozitați amestecul într-un recipient, cum ar fi un borcan de sticlă, și sigilați-l. Se poate păstra într-un loc răcoros și uscat până la 3 luni.

Rețeta de ciocolată caldă cu frișcă

Ingrediente:

500 ml lapte dulce
2 linguri cacao
50 g zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
1 gălbenuş
200g frișcă bătută
scorțișoară

Mod de preparare

1. Laptele dulce se fierbe şi se pune pe o plită încinsă sau pe foc mic să se păstreze fierbinte

2. Separat, se bat gălbenuşul, zahărul, cacaua cernută şi zahărul vanilat. Când se omogenizează, se adaugă treptat câte puţin lapte fierbinte, amestecând continuu. Dacă laptele nu este fierbinte, se mai poate pune puţin pe foc, dar fără să clocotească.

3. Ciocolata caldă se toarnă în ceşti şi se ornează cu frişcă şi scorţişoară pisată sau cacao.