„Continuăm seria de achiziții importante, demarate încă de la începutul anului, cu preluarea Centrului Medical Helios. Nu ne uităm la volume, ci la <<dealuri>> strategice, care ne consolidează poziția de lider într-o anumită regiune sau poziția de lider pe zona de calitate”, a declarat Fady Chreih, directorul general al Rețelei de sănătate Regina Maria.

În 2015, Centrul Medical Helios a înregistrat o cifră de afaceri de peste 800 de mii de euro. Regina Maria va continua investițiile în sectorul medical din Craiova, prin extinderea gamei de servicii ale centrului Helios, și va deschide în 2016, ca parte a clinicii, un centru performant de imagistică. Doar investiția în centrul de imagistică se ridică la 1 milion de euro.

În această tranzacție, părțile au fost asistate de Bondoc și Asociații (legal) și Ernst&Young (financial) – pentru Rețeaua de sănătate Regina Maria și de Tumbăr Cega Popa (legal) pentru Helios.

Preluarea Centrului Medical Helios vine după anunțul altor investiții, precum preluarea Spitalului Ponderas, din București și anunțul dezvoltării unui spital generalist cu servicii integrate din Cluj. În perioada următoare, Regina Maria va continua planul de dezvoltare la nivel regional.