Cu şapte luni în urmă, IHS lansa noul centru de dializă de la Constanţa, la care tratamentul oferit pacienţilor este gratuit, centrulfiind în relaţie contractuală cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Odată cu lansarea noului centru de dialză de la Buzău, oficialii vor oferi detalii despre contracetle încheiate cu CNAS.
Înfiinţată în anul 2004, IHS este membră a unui grup de companii din domeniul medical care activează în patru ţări din sud-estul Europei şi este lider în calitatea serviciilor medicale de nefrologie şi dializă. Compania are peste 500 de specialişti , care tratează anual un număr de peste 1.500 de pacienţi.

"În România se estimează un număr de 2.000.000 de oameni care suferă de boli renale, dintre care doar 20% sunt diagnosticaţi şi trataţi, iar majoritatea, două treimi, ajung la dializă de urgenţă. Dacă în 1990 România avea 7 centre de dializă, astăzi, datorită privatizării, am ajuns la 145 de centre în ţară.", potrivit dr. Eugen Moţa, Preşedintele Societăţii Române de Nefrologie.