„Lucrăm pentru ca pe 15 iunie să putem călători toți împreună în Europa: 15 iunie pentru turism este un fel de zi europeană”, a declarat ministrul de externe italian, Luigi Di Maio, în intervenția sa în cadrul emisiunii „Frontiere” de la Rai Uno.

„Trebuie să permitem structurilor noastre hoteliere să poată primi turiști străini europeni: reprezintă locuri de muncă pentru operatorii noștri. Sper ca italienii să reușească să meargă în vacanță în Italia, dar avem nevoie de turism străin și mai ales de turismul german, care reprezintă o componentă foarte importantă”.

Repornirea turismului în toată Europa pe 15 iunie

Scopul este repornirea turismului în toată Europa pe 15 iunie: „Va fi un fel de zi europeană. Germania își propune să se redeschidă pe 15 iunie, să încercăm să repornim toți împreună”. După părerea ministrului Di Maio, însă, trebuie „să putem asigura turiștii că pot veni în vacanță în Italia în siguranță”: din acest motiv, este necesar ca „toate regiunile să dea indicații coerente turiștilor, nu pot exista măsuri diferite”.

„Voi discuta cu președintele Regiunilor italiene în zilele următoare, dar sunt sigur că ministrul Boccia va face o treabă excelentă de coordonare, pentru că avem nevoie ca Regiunile să nu impună măsuri diferite, altfel turistul nu știe cum să se deplaseze de la o regiune la alta”, a concluzionat Di Maio.