„Astăzi la 22:40 (19:40 GMT), elicoptere ale inamicului israelian au lansat rachete asupra unora dintre poziţiile noastre (…) spre Qouneitra”, a indicat agenția de presă siriană Sana.

Israelul a revendicat luni seară loviturile aeriene asupra Quneitra, drept replică pentru „tentativele” de a plasa bombe artizanale de-a lungul frontierei sale contestate cu Siria.

De asemenea, observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a raportat atacuri israeliene în provincia Qouneitra, fără a preciza dacă în atacuri au fost ucişi soldaţi sirieni sau luptători aliaţi.

Conform celor spuse de directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, oraşul Boukamal a fost la rândul lui vizat de rachete israeliene. Acesta se află lângă graniţa irakiană.

Printre ţintele lovite se numără posturi de observaţie şi sisteme de colectare a informaţiilor

Israelul revendică loviturile aeriene împotriva unor poziţii ale armatei siriene.

„Ca răspuns, avioanele de luptă, elicoptere de atac şi avioane ale forţelor armate israeliene au lovit ţinte militare din sudul Siriei aparţinând forţelor armate siriene. Printre ţintele lovite se numără posturi de observaţie şi sisteme de colectare a informaţiilor, instalaţii antiaeriene şi sisteme de control în bazele forţelor armate siriene.

Forţele armate israeliene consideră guvernul sirian responsabil pentru toate activităţile de pe teritoriul sirian şi vor continua să acţioneze decisiv împotriva tuturor violărilor suveranităţii israeliene”, a transmis armata israeliană.

Duminică seară, armata israeliană a ucis patru „terorişti”, despre care a spus că plasau explozibili în apropierea unui gard de securitate de-a lungul părţii ocupate de Israel în Golanul sirian.

Conform celor spuse de locotenent-colonelul Jonathan Conricus, bărbaţii neidentificaţi „se aflau pe teritoriul israelian, dar dincolo de barieră” şi au fost atacaţi de o unitate israeliană, sub acoperirea lunetiştilor şi a raidurilor aeriene.