Grupul auto Renault şi-a propus ca, începând de anul viitor, să vândă peste 50% din vehiculele sale în afara Europei, faţă de 48% în prezent, a declarat miercuri directorul operaţional de la Renault, Carlos Tavares.

De asemenea, Carlos Tavares a declarat că divizia Renault Samsung Motors Corp. este o bază importantă de export în Asia, respingând speculaţiile potrivit cărora grupul auto francez ar putea să-şi vândă divizia din Coreea de Sud.

"Grupul Renault are o strategie foarte clară să fie mai puţin dependent de o singură regiune", a declarat Carlos Tavares, fără a oferi cifre precise.

Pentru a-şi creşte cota de piaţă în Coreea de Sud, Renault are de gând să introducă în 2013 un nou crossover de talie mică. În prezent, Renault Samsung, al patrulea constructor auto din Coreea de Sud, controlează o cotă de piaţă de 8,7% însă grupul Renault şi-a propus ca în viitorul apropiat să ajungă la o cotă de 10% pe piaţa sud-coreeană.

Potrivit datelor ACEA, înmatriculările de autoturisme Renault în Europa au scăzut cu 13% în luna mai, în timp ce piaţa auto a înregistrat o contracţie de 8,7%.

Compania Dacia de la Mioveni (sudul României) a fost preluată de Renault în anul 1999. Renault a lansat, până în prezent, şapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway şi Dacia Duster.
Sursa: Agerpres