Renault va produce un nou model de nişă, începând cu anul 2010, în fabrica din localitatea Novo Mesto, Slovenia, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei.

„Noul model va fi construit pe platforma Twingo, care este produs in aceeaşi fabrică din încă din anul 2007”, a precizat şeful operaţiunilor Renault, Patrick Pelata, citat de ziarul sloven Finance.

Pe de altă parte, în luna aprilie, directorul programului pentru maşinile de clasă mică în cadrul Renault, Yves-Eric Morel, menţiona faptul că producătorul francez de autovehicule intenţionează să comercializeze, începând cu anul 2010, o maşină mică, decapotabilă, bazată pe modelul Twingo.

Şi Morel a descris acest model ca fiind unul de nişă şi a precizat că se va plasa cu mult sub preţul decapotabilelor de clasă mică produse de concurenţă.

Costurile muncii în Slovenia sunt sub nivelul înregistrat în fabricile Renault din Franţa şi spania, ceea ce oferă uzinei din localitatea Novo Mesto un mare avantaj pentru producţia maşinilor cu o marjă de profit redusă destinate exportului în Europa.

Totuşi, aceste informaţii ar putea să-l nemulţumească pe preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, după ce Renault a primit un împrumut în valoare de 3 miliarde de euro din partea statului francez la începutul acestui an.

Împrumutul a fost acordat cu condiţia ca Renault să menţină producţia şi numărul angajaţilor din Franţa.