Odată cu dezvoltarea echipelor sale şi a proiectelor gestionate, RTR a identificat o nevoie crescută de specialişti în domeniul acusticii şi vibraţiilor. De asemenea, în cadrul programelor anuale de stagii universitare sau masterate dedicate Ingineriei Proiectelor Automobile, RTR a observat un interes crescut al studenţilor pentru acest domeniu, precizează reprezentanţii Renault România, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Programul de studii are o durată de doi ani, iar studenţii se vor specializa în domeniul vibro-acusticii în general, prin aplicaţii specifice vibro-acusticii grupului moto propulsor, dar nu numai. Specializarea lor nu va fi însă exclusivă pe acest domeniu, studiul zgomotelor permiţându-le să aleagă apoi cariere care nu ţin neapărat de industria auto, ci şi în domenii precum aeronautică, transporturi feroviare, construcţii navale sau instalaţii industriale dintr-o multitudine de ramuri industriale.

Renault Technologie Roumanie este al doilea centru de inginerie al Renault şi singurul centru de inginerie auto din Europa de Est. RTR are ca misiune principală dezvoltarea de proiecte vehicul şi de mecanică fabricate în uzinele din regiunea Europa de Est şi Mediterană, în special produsele din gama Entry.