Alianţa Renault-Nissan va vinde în India, din 2012, o maşină de dimensiuni reduse, la un preţ de 2.500 de dolari, dezvoltată în colaborare cu un partener local, potrivit publicaţiei Indian Express.

Renault a convenit cu producătorul auto indian Bajaj ca maşina să fie comercializată la un preţ de 2.500 de dolari, pentru a face concurenţă directă modelului Nano, construit de grupul Tata şi considerat cel mai ieftin automobil din lume.

Lansarea maşinii a fost programată iniţial pentru acest an. O posibilă cauză a amânării ar fi neîntelegerile părţilor privind preţul automobilului, notează publicaţia indiană. Colaborarea dintre Renault-Nissan şi Bajaj pentru construirea unei maşini de dimensiuni reduse şi economice a fost anunţată în 2008. La acea dată, Renault vroia un autovehicul ieftin, în timp ce grupul indian avea în vedere o maşină uşor de întreţinut şi rezistentă.

Anul trecut, directorul general executiv al grupului francez, Carlos Ghosn, a anunţat că designul, concepţia şi producţia automobilului vor fi asigurate de Bajaj, în timp ce alianţa se va ocupa de marketing şi comercializare.

SURSA: Mediafax